Aktualno

Kakšna bo vaša koža poleti, je odvisno od nege danes !

Ste opazili, da je letos maja takšno vreme kot običajno aprila? 🙂 Takšne spremembe temperature in vlage ne vplivajo samo na naše razpoloženje, temveč imajo drastičen vpliv tudi na našo kožo. Da bi bili lahko zadovoljni z izgledom svoje kože poleti, jo je potrebno zdaj pomladi primerno nahraniti.
V hladnejših mesecih je koža namreč izgubila precej svoje vlažnosti in prožnosti.  Ne samo v puberteti, vsesplošen dodaten izziv ob prehodu na poletni čas predstavljajo tudi hormoni, ki povzročijo zastoj maščobe v lojnicah, to pa povzroči vnetje na koži- akne.

Poglejmo, kako ekološko ajurvedsko amlino olje pomaga pri obnovi in regeneraciji kože. 

Amlino olje je macerat čudežne amle v sezamovem olju !

Amla je nizko drevo, ki obrodi kosmulji podobne plodove, zato jo na zahodu imenujemo Indijska kosmulja. Indijci jo imenujejo Amalaki. Zaradi dobrodejnih učinkov na delovanje notranjih organov, kože in lasišča jo v ajurvedski medicini uporabljajo že tisočletja. Na zahodu najbolj poznan pripravek z amlo je Triphala. Plodovi so bogat vir vitamina C, kar amli daje visoko antioksidativno moč, poleg tega pa vsebuje še Kalij, Železo, Magnezij, Kalcij, Vitamin A, Vitamin B6 in veliko peptidov.

Posebnosti sestave Amlinega olja Etnobotanika: 

Plod amle (Emblica officinalis) vsebuje 80 % vlage, zato iz njega ne moremo stisniti olja, ampak le tekočino. Jo pa lahko maceriramo* v baznih oljih kot sta kokos in sezam. Nekateri proizvajalci pri tem postopku uporabljajo mineralna olja, zato vas opozarjamo, da pozorno preberete deklaracijo, ki je nalepljena na proizvodu. Izbira baznega olja je pomembna, saj lahko učinkovitost amle okrepi ali pa izniči. Etnobotanika ponuja ekološko hladno stiskano sezamovo olje *, ki močno poveča učinkovanje amle. Za antiseptično delovanje pa je maceratu* dodano tudi eterično olje evkaliptusa.

V katerih primerih amlino olje pomaga ? 

1. Preprečuje infekcije in krepi imunski sistem kože
2. Gladi gube in pomladi kožo
3. Preprečuje nastanek starostnih peg
4. Odlično čistilo in podlaga za mineralna ličila
5. Preprečuje in zdravi aknasto kožo v puberteti
6  Močno vzpodbudi prekrvavitev kože in s tem dotok kisika

Mehanizem delovanja amlinega olja na koži: 

  • Tanini delujejo tudi kot antioksidanti in lovilci prostih radikalov – pomlajevanje kože.
  • Visoka vsebnost vitamina C na koži deluje protivnetno
  • Delovanje ekološkega eteričnega olja evkaliptus deluje antiseptično, antibakterijsko, protivnetno, protimikrobno, protivirusno, protibolečinsko.

Bonus nasvet: nega kože in razstrupljanje skozi podplate

Kako do stopal, ki vam jih bodo zavidale prijateljice? 

Obe stopali močno naoljimo 30 min pred vročo kopeljo. V vroči vodi stopala namakamo od 15 do 20 minut. Takrat bo amlino olje poleg nege vaše otrdele kože na podlatih delovalo tudi kot močno razstrupljanje telesa/kože na tem predelu. Po končani kopeli odstranimo odmrlo kožo na stopalih. 

IZBERI SVOJ KOMPLET AMLINEGA OLJA PO POSEBNI CENI:

13,60  11,99 Dodaj v košarico

27,20  22,99 Dodaj v košarico

40,80  30,99 Dodaj v košarico

Opomba: POSEBNA ponudba velja do 31.5.2020 – preko spletne strani www.etnobotanika.eu.

Dodaj odgovor