100 % Tamanu olje

(1 mnenje stranke)

33,90 

Tamanu olje je edino kozmetično olje s klinično dokazanim celjenjem poškodovanih kožni celic. Uporabljamo ga pri:

• Infekcijah ran

• Opeklinah

• Abscesih

• Garjah

• Glivičnih obolenjih

• Brazgotinah

PAKIRANJE: 50 ml

POREKLO: Tahiti, Francoska Polinezija

SESTAVINE:  100 % Tamanu  oil

CERTIFIKATI:  

Močnejši od antibiotikov

Tamanu olje vsebuje dokazane antimikrobne učinkovine, ki so bile preverjene pri laboratorijskem anti-mikrobnem in anti-glivičnem testiranju. Vsebuje močne baktericide in fungicide, ki uničujejo človeške in živalske patogene bakterije in glivice.

Ni na zalogi

Opis

Hladno stiskano 100 % Tamanu olje

Tamanu olje je v tropskih predelih našega planeta zelo poznano zdravilno sredstvo za zdravljenje kože. Ima antibiotične, antioksidantske, protimikrobne in protiglivične lasnosti. Poleg tega ga uporabljajo tudi pri bolečinah, katerim vzrok je vnetje živčnih končičev.

Tamanu je drevo, ki raste v JV Aziji ( Tajska, Vietnam, Malezija, J Indija, Šri Lanka, Polinezijski otoki). Cveti dvakrat letno. Cvetovi so močno dišeči , ki kasneje naredijo množico okroglih zelenih plodov. Iz sredice teh plodov se hladno stiska olje, ki ima visoko vrednost. Za 5l hladno stiskanega olja potrebujemo namreč 100 kg plodov.

Tradicionalna uporaba:

Indonezijci v vodo namakajo liste Tamanu drevesa, da dobijo modro tekočino, ki jo uporabljajo za zdravljenje vnetih oči, proti vročinski kapi in za lajšanje pri problemih z hemeroidi.

Manuji iz Papue Nove Gvineje segrejejo tamanu liste nad ognjem, da se zmehčajo in z njimi zdravijo odrgnine, rane, buške, razjede, brazgotine, mozolje in otrdelo kožo. Prebivalci Fidija pa tamanu olje uporabljajo za bolečine v sklepih, artritis, gnojne rane in odrgnine.

Mnenja (1)

1 mnenje za 100 % Tamanu olje

  1. laura.javorsek (preverjena stranka)

    Izjemno olje. Res pomaga pri suhi koži in pordeli koži zaradi alergije ali drugih zunanjih vplivov, čeprav ne pušča mastnega občutka. Navdušena 🙂

Podaj mnenje