Glavnik Etnobotanika®

34,90 

Posebnosti glavnika:

 • povsem ročno in unikatno izdelan glavnik slovenskega porekla

 • pravilno posekan, obdelan in negovan slovenski premium les oreha/češnje

 • ročno izdelano ekološko pakiranje

 • etičen izdelek (ohranja se vez med lesom kot izvorom kozmične energije in uporabnikom glavnika)

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:
Opis

Kaj pomeni uporaba kvalitetnih lesenih glavnikov za lase ?

  • Pospeši prekrvavitev lasnih foliklov na lasišču (-> boljša oskrba lasišča s kisikom in hranili)

  • Česanje enakomerno prenaša olje ali sebum iz lasišča po vsej dolžina las ( -> konice se ne bodo cepile, lasje pa bodo dobili nazaj svoj naraven lesk)

  • Zaradi mehke in fine obdelave lesa glavnik ne poškoduje lasišča in ne lomi las

  • Leseni glavnik ne povzroča škodljive statičnosti pri česanju kot npr. plastične in kovinske krtače

  • Pravilen ritual česanja las sprošča tako lasišče kot tudi celotno telo in duha

Umetnik ročnega dela z lesom g. Praznik že leta s posebnim odnosom in občutkom do lesa izdeluje unikatne lesene glavnike.

Pri glavniku ETNOBOTANIKA®garantiramo, da so vse vključene energije v proces od izvora, sušenja, ročne obdelave in prodaje popolnoma čiste.  Gre za popolno sledljivost glavnika, v enem samem glavniku pa je več ur preciznega ročnega dela.

Vsak ročno izdelan glavnik ETNOBOTANIKA® je unikat sam zase.

MOČ LESA

MOČ LESA

Les je živ, njegova precizna obdelava pa umetnost brez primere.

 Leseni glavnik je specifičen proizvod, ki zaradi svoje oblike in namena uporabe zahteva uporabo primerne vrste in kvalitete lesa. Takšni lesovi so predvsem listavci, v našem primer češnja in oreh.

Hkrati je pomembno, da les nima nikakršnih nepravilnosti in mora biti primerno suh. Uporaba na mokrih laseh je pogosta, zato je potrebno les pred izdelavo glavnika posušiti na točno določen procent vlažnosti.

Zobje lesenih glavnikov so različno gosti in nadvse precizno ročno obdelani z šestih različnih kotov. Le taka obdelava glavnika daje izjemno dober občutek tako v roki, kot tudi na lasišču/laseh.

Ročaji glavnika so različno oblikovno obdelani, saj ima vsak posameznik različen prijem glavnika. Tu pride do izraza personalizacija glavnika glede to npr. ali glavnik držite v levi ali v desni roki.

Dokončan glavnik je nato obdelan z naravnim oljem slovenskega porekla, ki preprečuje vdor vlage in vode v površino lesa. Vsakršne nepravilnosti v lesu (razpoke, grče, gniloba) se že lahko kažejo kot krhek produkt, ki se hitro zlomi, v praksi pa to med drugim lahko pomeni moteče zatikanje las v razpoke.

Glavnik z opisanimi lastnostmi je nemogoče narediti v strojni izdelavi glavnikov, temveč je za edinstven občutek glavnika na laseh in v roki nujno potreben les prve kvalitete in  izjemno precizna ročna obdelava glavnikov.  

MOČ LAS

MOČ LAS

Dandanes lepotna industrija lase skuša prikazati zgolj kot lepotni dodatek, medtem ko imajo zgodovinsko gledano lasje bistveno večji pomen.

Vse od svetopisemske zgodbe o Samsonu, se lase enači z magičnimi močmi. Ko je Dalila naročila, naj postrižejo njegove lase, ga je namreč oropala njegove superiorne moči. Je bilo to le simbolično ali pa imajo lasje res energetski pomen?

Študije ameriške vlade, ki so jih izvajali med vojno v Vietnamu, so pokazale povezave med lasmi in intuicijo. Rekrutirali so skupino Indijancev zaradi njihovih dokazanih in nepremagljivih spretnostih sledenja. Toda po tem ko so jim lase postrigli na standardno vojaško pričesko, so njihove predhodno testirane zmožnosti nenadoma upadle. Dejsto je, da so lasje pravzaprav nekakšna antena.

Npr. Sikhovstvo je vera, ki priznava pomembnost las. Verjamejo, da so lasje darilo od Boga in jih zato ne strižejo. V Islamski veri pa imajo moški posebne smernice za urejanje las, medtem ko morajo ženske svoje lase skrivati pod pokrivali.

Lasje so povezani tudi z energijo aure. Skozi Kirlianovo fotografijo je namreč okrog las opaziti energijsko polje. Če so lasje kratki, je energetsko polje šibko. Je možno, da so lasje ne le senzor, temveč tudi oddajnik? Lasje nedvomno oddajajo energijo.

Verjetno se strinjate, da ima vsak del telesa poseben namen oz. pomen. Prav gotovo ga imajo tudi lasje, čeprav se nam, pripadnikom zahodne civilizacije, zdijo brez posebnega pomena, morda le kot varovalo glave pred mrazom ali kot okras. V resnici so lasje nekakšno podaljšano živčevje, zelo izpopolnjene antene, ki možganskemu deblu, limbičnemu sistemu in neokorteksu posredujejo pomembne informacije. Lasje (tudi brada) prenašajo informacije v možgane, in tudi v nasprotni smeri − elektromagnetno energijo iz možganov v okolje. Morda je to eden izmed možnih  vzrokov, da veljajo ženske v povprečju za bolj intuitivne od moških.

OBREDNO ČESANJE LAS

OBREDNO ČESANJE LAS

Od nekdaj je veljalo , da ima česanje las z naravnimi glavniki poseben obredni pomen. Ne gre le za lepotilni namen, česanje je tudi zdravilna in energijska tehnika, saj izboljšuje krvni obtok, kar ima seveda za posledico dobro počutje, moč, pa tudi zdravje in rast las. S česanjem namreč iz las odstranimo negativne energije, saj so lasje kot že rečeno naše antene in sprejemniki energije iz okolice. Pogosto najdemo tudi zapise o tem, da naj bi ženski lase česali moški, to naj bi namreč krepilo moško moč.

POSTOPEK

Udobno se namestite na stol in se v pasu prepognite. Spustite glavo, tako da vam lasje padejo na čelo. Udobno primite glavnik in začnite s česanje od zadaj naprej, se pravi od zatilja proti čelu glave. Zadnji del glave ima tudi po tradicionalnem vzhodnem znanju polno živčevja, kapilar in je najbolj prekrvavljen del lasišča. Pomembno je, da glavnik ravno prav pritisnete ob lasišče, pri tem pa ne poškodujete lasišče. Ko začutite, da je lasišče toplo in s tem prekrvavljeno, nadaljujete enako od zadaj naprej še na stranskem delu lasišča.

VZDRŽEVANJE IZDELKA

VZDRŽEVANJE IZDELKA

Glavnik je potrebno hraniti na suhem, po uporabi na mokrih laseh ga je potrebno posušiti na zraku. Pomembno je, da ga mokrega ne zapiramo v npr. majhne predale, vrečke in podobno.  Ko je glavnik suh, je praktično lahko shranjen kjerkoli.

Za shranjevanje je glavniku priložen etui iz recikliranega ekološkega papirja. Tudi etui je ročno narejen v Sloveniji. 

Odsvetujemo puščanje glavnika na soncu, ker bi se lahko začel kriviti. Oljenje glavnika je potrebno šele ko glavnik izgubi lesk in ni več popolnoma gladek. Takrat lahko uporabimo tudi naravno olje, ki ga sicer uporabljamo za lase. 

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Glavnik Etnobotanika®”
Dodatne informacije
Oreh Les oreha simbolizira inteligenco, modrost in navdih. Oreh ugodno vpliva na glavo in spodbuja razmišljanje. Pomaga nam, da navežemo stik z Zemljo in svojo osebno energijo. Osredotoča nas na naši duhovni poti in pri iskanju naših talentov, ki je potem na nas samih, da jih v polnosti izkoristimo. Oreh je torej les duhovnosti, razmišljanja in iskanja smisla.

Češnja Češnja v svojem bistvu simbolizira bolj žensko energijo in predstavlja čustva, obnovo in voljo. Je les volje in želja, življenjska sila privlačnosti in obnove. Les srca. Les češnje ima zelo močno zemeljsko energijo, zato nam pomaga, da stvari vidimo tukaj in zdaj, takšne, kakršne so. Pomaga nam pri obvladovanju čustev.