Back

VIP KOMPLET ZA OBNOVO LAS: (rastlinska obloga, olje, šampon in tonik)

54,90 

Rezultat povsem naravnega kompleta so tudi čez poletje sijoči lasje in zdravo lasišče.

– z rastlinsko oblogo preventivno zaščitimo in obnovimo lase
– z Monoi oljem globinsko nahranimo in navlažimo lase
– z energijsko informiranim šamponom ohranimo zdrav pH lasišča in normalno mastne lase po vsakem umivanju
– z ekološkim hidrolatom Rožmarin ohranjamo vlago in svežino tudi čez poletje. 

Opis

Kakšen je postopek naravne ekološke obnove las: 

  1. korak: rastlinska obloga las s Seno

Lasem najprej privoščimo močno zaščito v obliki rastlinske obloge, ki jo pripravimo po sledeči recepturi:

– 50 gr ekološke Sene Etnobotanika v prahu
– 150 ml ekološkega hidrolata Rožmarin
– 1 jušna žlica Monoi olja po izbiri.

Vse sestavine med seboj pomešamo v gladko zmes in jo nanesemo na dolžino las. Lase ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati 1 uro. Pomoč pri nanosu zmesi najdete v videu tukaj.

  1. Korak: oljenje las z Monoi oljem

Oljenje lahko delamo na dva načina:

Kot balzam: Monoi olje kot balzam za konice las. Kapljico monoi olja kanemo na vlažne dlani in jo s krožnimi gibi porazdelimo med dlanmi. Nato z dlanmi nežno vtremo olje v konice MOKRIH las.

Kot globinska maska za obnovo las: monoi olje izdatno nanesemo na celotno dolžino las (lasje v tem primeru niso mokri), pustimo delovati čez noč. To ponovite 1 x tedensko oz. dokler čutite potrebo po obnovi las.

  1. Korak: negovalno umivanje las z ekološkim šamponom Harmony

Pri umivanju ima energijsko informiran šampon Harmony zaradi Aloe Vere in eteričnih olj izjemno vlažilno moč in s tem še podpre delovanje oljenja las in s tem celovite obnove las.

  1. Korak: uporaba tonika s hidrolatom Rožmarin:

Po umivanju las si na mokre lase razpršite ekološki hidrolat Rožmarin Etnobotanika, ki bo poskrbel za zdravo lasišče ter navlaženost in izjemen lesk las.


Zakaj naši lasje sploh potrebujejo obnovo in kaj jih poškoduje ?

Lasje so sestavljeni iz proteinov, proteini se vežejo v vlakna, vse skupaj pa ovija zunanji luskasti ovoj, ki ga imenujemo ovojnica lasu. Ovojnica ščiti notranji, vlaknasti del lasu, da ohranja vlažnost, pigment in prožnost.

Poleti oz. toplejši del leta: 

Sonce s svojimi UV ŽARKI in morska voda s svojo alkalnostjo poškodujeta ovojnico lasu. Luske, ki bi v normalnem stanju morale biti zaprte, se odprejo in las začne zgubljati vlago in maščobo. Kot posledica so naši lasje po poletju pusti, trdi, ne svetijo se in konice so razcepljene. Lasje, ki so barvani s sintetičnimi barvami za lase pa tudi izgubijo večji del svoje barve. Po domače pravimo, da lasje »abšlesajo«.

Pozimi oz. hladnejši del leta: 

Ko je hladno, že mraz sam lase naredi neprožne in lomljive. Poleg tega je v zraku polno smoga, ki se »prilepi« na lase. Naslednji negativen vpliv povzročijo oblačila iz sintetičnih materialov, ki ustvarijo statično elektriko in jo prenašajo naprej na lase. Tako se na površini lasu se ustvari statična elektrika, ki najprej vidno preprečuje urejeno frizuro, v ozadju pa se dogaja škodljivo odpiranje lusk lasnih ovojnic.

Po drugi strani pa je v naših stanovanjih pogosto zelo suh zrak, zunaj pa povečana vlaga in megla. Na vlažnem lasje absorbirajo vlago in nabreknejo tudi do 10 % ter tako postanejo še občutljivejši za poškodbe.

Če k temu dodamo še pokrivala in kape, ki ustvarjajo prekomeren razvoj bakterij na lasišču, imamo dovolj razlogov, da je vsaj 2 x letno naredimo temeljito in globinsko obnovo las.

Več o tematiki najdete v prispevku: tukaj.

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “VIP KOMPLET ZA OBNOVO LAS: (rastlinska obloga, olje, šampon in tonik)”