V harmoniji s tradicijo

Naš nabor izdelkov je popolna rešitev, ki jo ponuja narava. Zaradi globokega spoštovanja do narave in želje, da tudi sami pripomoremo k ohranjanju tradicionalnih znanj, je nastala blagovna znamka ETNOBOTANIKA®.

Kontrolirane avtohtone sestavine

Tržišču ponujamo nespremenjene in originalne staroselske recepture izdelkov. S tem na eni strani pomagamo ohranjati kulturno dediščino za naslednje rodove, na drugi strani pa z nakupom pomagamo državam tretjega sveta, da s svojim delom in načinom pravične trgovine dostojno preživijo.

Garancija kvalitete in etična trgovina

Za naš nabor izdelkov garantiramo, da so izbrani po načelih pravične trgovine (FAIR TRADE). Vsi ljudje udeleženi v procesu izdelka so pravično plačani za svoje delo, hkrati pa sam proces proizvodnje ne izkorišča delavcev, živali in naravnih resursov.

Ekološko certificano

Predpogoj za izdelke pod blagovno znamko Etnobotanika je vselej certifikat za ekološko vzgojo rastlin. Naravna ekološka negovala in barve ETNOBOTANIKA® so 100 % iz sestavin naravnega izvora.

Naši certifikati

ecocert

ECOCERT ORGANIC

Ecocert je neodvisni francoski akreditirani organ za podeljevanje certifikatov, ki je leta 2003 izdal svoj standard za naravno in ekološko kozmetiko. V izdelkih ni dovoljena uporaba etoksiliranih sestavin, glikolov, parabenov in umetnih dišav oziroma parfumov. Izdelki ne smejo biti preizkušeni na živalih. Seznam sestavin mora biti potrošniku na voljo v razumljivem jeziku, obvezno pa mora biti uporabljena mednarodna nomenklatura kozmetičnih sestavin INCI.

Organic-Seal-usda

Certifikat USDA

USDA organic – ameriški nacionalni program (NOP) za certificiranje ekološke pridelave in predelave prehrane in kozmetike Ministrstva za kmetijstvo (USDA). V okviru programa ministrstvo akreditira zasebna podjetja, organizacije ter državne agencije za izdajanje certifikatov proizvajalcem in predelovalcem ekoloških izdelkov.

india-organic

India Organic

Indijski nacionalni program za ekološko pridelavo in logotip India Organic ureja APEDA (Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority), ki zagotavlja nacionalne standarde za ekološke proizvode v Indiji. Cilji nacionalnega programa za ekološko pridelavo so med drugim: (1) zagotovitev sredstev za vrednotenje programov certificiranja za ekološko kmetijstvo in proizvode v skladu z mednarodno odobrenimi merili (2) akreditacija certifikacijskih programov (3) lažje certificiranje ekoloških proizvodov v skladu z nacionalnimi standardi za ekološke proizvode (4) spodbujati razvoj ekološkega kmetovanja in ekološke predelave.

Cruelty-Free-International

Cruelty free

Koalicija za informiranje potrošnikov v kozmetiki (CCIC) je razvila mednarodno prepoznan standard »cruelty free«, skakajočega zajčka (Leaping Bunny), ki označuje izdelke, ki v nobeni stopnji razvoja izdelka.niso bili testirani na živalih. To velja tako za podjetje, ki izdelek proizvaja, kot za laboratorije, s katerimi sodeluje, ali njegove dobavitelje.

ECOCERT-RAW-MATERIAL

ECOCERT RAW MATERIAL standard

Pomeni nadzor nad vhodnimi sestavinami, ki so del recepture izdelka. Se pravi gre za standard, ki nadzoruje kvaliteto na nivoju posamezne sestavine izdelka.

monoi-

Originalno poreklo Tahitija

Garantirano poreklo iz določenih delov sveta. Ta certifikat zagotavlja kakovost njegovega proizvodnega procesa ter izbiro in pristnost polinezijskih sestavin v primeru Monoi olja.

svetovanje

Osebno svetovanje

Zavedamo se, da je oseben stik z vami v sodobnem svetu privilegij za vse nas.

dostava

Brezplačna dostava

Za naročilo v vrednosti nad 40,00 € vam dostavne stroške ne zaračunamo.

darilo

Varen nakup

Zagotavljamo tako svežino naših izdelkov, kot tudi čim krajše dobavne roke do vas.

Preberite še našo zavezo do strank.