Splošni pogoji poslovanja

www.etnobotanika.eu je spletni portal, ki ga administrira podjetje ETNOBOTANIKA d.o.o, v nadaljevanju ponudnik. Spletni portal je vzpostavljen in deluje v skladu ter na podlagi z Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, UL RS 98/04 in nadaljnji), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB 1, UL RS 94/07 in nadaljnji ) ter Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, UL RS 109/2012). Ti pogoji poslovanja (v nadaljevanju »pogoji«) določajo delovanje spletnega portala, trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in uporabnikom.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja, ponudnik si pridržuje pravico spremembe pogojev poslovanja kadarkoli in brez predhodnega obvestila.
Uporabnik za namen teh pogojev predstavlja vsakega obiskovalca spletne strani www.etnobotanika.eu ter vsakega, ki na tej spletni strani opravi nakup.
Uporabnika zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila preko elektronske pošte office@etnobotanika.eu). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Pogoji so na voljo tudi na sedežu ponudnika.

POGOJI ZA UPORABNIKA

Uporabnik je lahko samo oseba, starejša od 18 let oz. ima dovoljenje skrbnika, če je mlajša od 18 in starejša od 15 let.
Uporabnik bo naročila oddal preko elektronske pošte office@etnobotanika.eu z izpolnitvijo obrazca ter skladno z navodili in določili teh pogojev

INFORMACIJE PONUDNIKA

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

1.podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
2.kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3.bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok trajanja
4.dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
5.pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
6.cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
7.način plačila in dostave ali izpolnitve,
8.časovno veljavnost ponudbe,
9.rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
10.pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

PIŠKOTKI

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči. Piškotki opravljajo številne funkcije – omogočajo sledenje obiska spletnih strani, omogočajo različne kampanje in popuste , preko piškotkov pa se shranjujejo tudi informacije o tem, ali je uporabnik npr. naročnik na spletne novice ali upravičen do določenih popustov ali ugodnosti.
Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Privoljenje v nameščanje piškotkov pa ni potrebno za nujne piškotke. Ti omogočajo normalno delovanje spletne strani. Preko teh piškotkov je omogočena osnovna uporaba spletne strani, in varno oddajanje naročila ter plačilo. Brez teh piškotkov stran ne deluje normalno ali sploh ne deluje zato se nameščajo tudi kadar nameščanje piškotkov zavrnete.
Od piškotkov lahko uporabnik odstopi kadarkoli.

Ponudnik uporablja naslednje piškotke:
Ime piškotka Namen Trajanje

PHPSESSID Vzpostavitev delovanja strani. Seja
_utma Zabeleži razlikovanje med uporabniki (sejami). 2 leti
_utmb Zabeleži novega uporabnika (sejo). 30 minut
_utmc Statistika ogledov spletne strani. Seja
_utmz Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo. 6 mesecev

fr Omogoča nalaganje Facebook vtičnika, 90 dni

woocommerce_cart_hash Trajanje sejeOmogoča delovanje trgovine
woocommerce_items_in_cart Trajanje sejeOmogoča delovanje trgovine
wp_woocommerce_sessionTrajanje sejeOmogoča delovanje trgovine

 

NAROČANJE

Uporabnik s klikom na ikono »Naroči« izpolni obrazec za naročilo ter s tem naroči in se strinja, da je seznanjen s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da je bil na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjen. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru uporabnik prejme takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ni, naj uporabnik pošlje e-mail na office@etnobotanika.eu.

Za enostavnejše in hitrejše naročanje omogoča ponudnik elektronsko oddajo naročila, pri čemer se šteje, da je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom sklenjena v trenutku, ko uporabnik prejme od upravljalca pisno potrditev po elektronski pošti o potrditvi naročila.
V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je ponudnik dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.

PONUDBA IN CENE

Narava poslovanja preko svetovnega spleta je zelo dinamična in zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika artikla ni mogoče dostaviti. V tem primeru bo ponudnik uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestil.

Vse cene v spletni trgovini www.etnobotanika.eu so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa oz. ponudil alternativo.

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Z gotovino ob prevzemu (3,90 € z ddv)

V kolikor uporabnik želi, da naročeno blago ponudnik dostavi na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odloči za plačilo ob prevzemu, za pošiljanje izbere plačilo po povzetju- z gotovino. Zato mora biti uporabnik ob prevzemu prisoten in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor pa na podlagi obvestila, ki ga pusti lokalni poštar, pošiljko uporabnik prevzame na lokalni pošti, pa je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami. Strošek Pošte Slovenije vam le-ta zaračuna posebej.

Bančno nakazilo -po predračunu (2,90 € z ddv)

Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva uporabnik plača z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 0312 7100 0889 494, odprt pri SKB d.d. . Plačilo izvede na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko uporabnik odda naročilo. Pri plačilu prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.
Ko bo ponudnik prejel plačilo, bo uporabnik o tem obveščen na e-mail naslov “potrditev naročila”. Zaradi hitrejše priprave paketa, lahko o opravljenem plačilu uporabnik obvesti ponudnika na office@etnobotanika.eu.
Naročene artikle bo ponudnik odpremil po uspešno opravljenem plačilu na TRR. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila “predračun” ponudnik ne bo prejel potrdila o plačilu, bo nakup zavrnjen.
Ponudnik naproša, da uporabnik počaka z izvedbo plačila, dokler ne prejme potrditvenega sporočila, saj ponudnik ne more zagotoviti, da bo plačano blago lahko dobavljeno v želenem roku. Ponudnik bo uporabnika o tem obvestil.

Uporabnik bo prejel račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

Plačilo prek PayPal-a (2,90 € z ddv)

Kupec sledi standardnemu postopku plačila prek PayPal. Ko podjetje evidentira plačilo na svojem PayPal računu, poskrbi, da je pošiljka preko Pošte Slovenija  v 1-3 delovnih dneh dostavljena na naslov, ki ga je kupec vpisal ob naročilu.

Plačilo s kreditno kartico VISA / MASTERCARD (2,90 € z ddv)

Kupec sledi standardnemu postopku plačila s kreditno kartico. Po izvršenem plačilu podjetje poskrbi, da je pošiljka preko Pošte Slovenija  v 1-3 delovnih dneh dostavljena na naslov, ki ga je kupec vpisal ob naročilu.

DOSTAVA

Uporabnik bo ob oddaji naročila obveščen o predvidenem roku dobave od datuma potrditve naročila. Dobavni rok za vse artikle na zalogi je praviloma 1-3 delovnih dni od prejetega naročila, od pon. do pet. Za artikle, ki niso na zalogi velja takšen dobavni rok, kot je naveden ob opisu artikla. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od pon. do pet., saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.

Možnosti in cene dostave:

Pošta Slovenije, dostava – Cena se izračuna v obrazcu za naročilo in že vključuje DDV.

Strošek dostave je brezplačen v primeru naročenega blaga v vrednosti nad 40 € ali za posamezne artikle, če je tako tudi izrecno navedeno ob posameznem artiklu.

Za naročilo v vrednosti pod 40,00 € znaša strošek poštnine 2,90 € za vse načine plačila, razen za plačilo po povzetju, kjer znaša strošek poštnine 3,90 €.

V času časovno omejenih promocij ali akcij je minimalni znesek za brezplačno poštnino lahko za čas akcije spremenjen.

V primeru menjave ali vračila artiklov ponudnik ne povrne stroškov pošiljanja, razen če je dogovorjeno drugače. Uporabnik, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun ponudnika.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Uporabnik ima pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti ali osebno na naslov podjetja. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov office@etnobotanika.eu, blago pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Ponudnik uporabniku vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 30-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik.
Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Uporabnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Ponudnik naproša, da artiklom po prevzemu uporabnik ne sname deklaracij, dokler ni popolnoma prepričan ali artikel ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo potekalo brez odvečnih zapletov.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko uporabnik kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Ponudnik skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov hrani naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.etnobotanika.eu v celoti ostali v lasti ponudnika in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

INTELEKTUALNA LASTNINA IN AVTORSKE PRAVICE

Vsi materiali na spletni strani www.etnobotanika.eu so izključna last ponudnika, njihovo razmnoževanje, reproduciranje, predelava, uporaba v kateremkoli mediju in v kakršnikoli obliki in/ali distribucija je brez izrecnega soglasja ponudnika prepovedana. ETNOBOTANIKA je blagovna znamka ponudnika, ki je registrirana pred OHIM. Kakršnakoli neupravičena uporaba pravic intelektualne lastnine ponudnika v nasprotju z zakonom ter brez dovoljenja bo sankcionirana v okviru pravnih zmožnosti.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo uporabnik obveščen o spremembah in mu bo ponudnik omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
V primeru tehničnih težav na spletni strani si ponudnik pridružuje pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela in ponudnika v razmerju z uporabnikom iz tega naslova ne bremeni kakršno koli poplačilo morebitne škode. V primeru preklica naročil bo uporabnik obveščen v najkrajšem možnem času in seznanjen z nadaljnjimi koraki.

Ponudnik tudi ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na strojni opremi, programski ali drugi opremi uporabnika zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus, itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

VELJAVNOST, PRITOŽBE IN SPORI

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh pogojev v celoti. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.
V primeru, da so določbe teh pogojev v nasprotju z določili posamične pogodbe med uporabnikom in ponudnikom, veljajo določila posamične pogodbe.
Ponudnik si bo prizadeval vse spore z uporabnikom rešiti mirno in v duhu medsebojnega sodelovanja, v primeru, da to ne bo mogoče, pa je za spore stvarno pristojno sodišče v Radovljici. Uporabnik lahko svoje mnenje, pritožbe, reklamacije ali vprašanja naslovi na info@etnobotanika.eu. Za razlago določb teh pogojev se uporablja pravo Republike Slovenije ter slovenski jezik.

S to Politiko zasebnosti podjetje ETNOBOTANIKA d.o.o. (v nadaljevanju »ETNOBOTANIKA«) določa pravice in obveznosti uporabnikov spletne strani (v nadaljevanju »uporabnik«), pri čemer je pomembno to, da ETNOBOTANIKA spoštuje in varuje vse pridobljene osebne podatke uporabnikov skladno z veljavno zakonodajo in se zavezuje, da bodo vsi osebni podatki, pridobljeni preko ali z uporabo spletne strani, skrbno varovani ter uporabljeni izključno za namen, za katerega so bili posredovani. Pojem »uporabnik« se nanaša tako na uporabnike ženskega ali moškega spola. Ta Politika zasebnosti je del Pogojev uporabe, ki so dostopni na www.etnobotanika.eu/splosnipogojiposlovanja/. ETNOBOTANIKA si pridržuje pravico do spremembe Politike zasebnosti kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Uporabnika zavezujeta ta Politika zasebnosti in Zakon o varovanju osebnih podatkov, ki je veljaven v trenutku obiska ali uporabe spletne strani. Uporabnik z vsakokratnim dostopom na spletno stran ali uporabo spletne strani soglaša oziroma dovoljuje, da ETNOBOTANIKA zbira, vodi, vzdržuje, nadzoruje ali kako drugače obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo nanj, v skladu s to Politiko zasebnosti, Pogoji uporabe in veljavnim Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podatki, ki se nanašajo na uporabnika vključujejo med drugim podatke, ki jih ETNOBOTANIKA pridobi v zvezi z dostopom uporabnika na spletno stran in/ali podatke, ki jih uporabnik sam posreduje ETNOBOTANIKI. Uporabnik se strinja, da sme ETNOBOTANIKA zbrane podatke posredovati poslovnim partnerjem, vzdrževalcem strežnikov, zunanjim izvajalcem posredovanja elektronskih sporočil ter drugim kapitalsko povezanim družbam in/ali tretjim osebam, ki imajo v skladu z veljavnimi predpisi podlago za pridobivanje, obdelavo, posredovanje ali hranjenje osebnih podatkov v teh predpisih, osebni privolitvi uporabnika ali v pogodbenem razmerju. Nekateri od teh pogodbenih partnerjev in povezanih oseb imajo lahko sedež zunaj države prebivališča uporabnika in z obiskom spletne strani se uporabnik strinja s prenosom podatkov na te osebe in v te države. Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzame uporabnik, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov. Uporabnik obenem potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj (v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov) – razen, če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. ETNOBOTANIKA bo v tem primeru storila vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve. V kolikor ima uporabnik kakršnakoli vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti, se lahko obrne na office@etnobotanika.eu. Kadar koli uporabnik dostopa na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije ETNOBOTANIKA uporablja za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam. Ker spletna stran podjetja ETNOBOTANIKA uporablja in se navezuje na določene povezave na druge, zunanje spletne strani (v nadaljevanju »zunanje strani«), ki niso neposredno vezane na podjetje, ETNOBOTANIKA ne prevzema nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na zunanjih spletnih straneh in svetuje uporabniku, da prebere Politike zasebnosti na zunanjih straneh. ETNOBOTANIKA ne odgovarja za nobeno škodo, nastalo iz naslova uporabe zunanjih strani ali nakupa blaga preko zunanjih strani, v primeru kakršnihkoli prijav ali zahtevkov iz tega naslova, naj se uporabnik obrne direktno na upravljalca zunanjih strani.