Prikaz vseh 3 rezultatov

3 x energijsko informiran šampon Harmony

59,70 

Energijsko informiran šampon Harmony

19,90 

EKOLOŠKI NARAVNI ŠAMPON SHIKAKAI

13,90 

Zdravo lasišče je predpogoj za zdrave, močne, sijoče  in goste lase. Danes se kar 75 % ljudi sooča s težavami lasišča, kot so presuho, mastno lasišče, prhljaj, srbečica, ter različne vrste kožnih obolenj na lasišču.

Lasišče je poseben del kože, ki je zelo močno prekrvavljeno in oživčeno. Koža lasišča je debelejša in polna žlez lojnic ter znojnic. Na lasišču imamo v kožo zasidranih cca. 10.000 lasnih korenin. Do vsake lasne korenine vodi drobna žilica-kapilara, ki lasni korenini dovaja kri. Kri je hrana, ki jo lasna korenina potrebuje za nastanek želatine, ki se kasneje spremeni v trd las. Lasje so poleg krvnega sistema povezani tudi z živčnim sistemom. Vsaka lasna korenina je obvita z živčnim končičem, ki je zaključek večjih živcev in povezan s celim živčnim sistemom. Vse kar nanesemo na lasišče v 26 sekundah preide v kri in deluje na živčni sistem. Zato ni vseeno, kaj si dajemo na lasišče.

Prekomerno umivanje las z agresivnimi šamponi, beljenje las, barvanje las s sintetičnimi barvami za lase, trajno kodranje las in uporaba agresivnih mask, najprej poruši pH lasišča. Simptomi so srbeče lasišče. Če nismo pozorni in ne odreagiramo dovolj hitro se ta nevšečnost poglobi in povzroči izpadanje las, pekoč občutek na lasišču in pojavljanje rdečih madežev, kasneje pa tudi ran po lasišču.

 Priporočila za vzdrževanje zdravega lasišča:

– izogibajte se lasni kozmetiki, ki je agresivna (sulfati, alkohol, parabeni, silikoni, pH višji od 6)

– pravilno umivajte lase ( nežno ravnajte z lasmi)

– redna uporaba tonika za lasišče (ekološki hidrolati)

– negujte lasišče z oljenjem in poskrbite za mesečni detox lasišča

– za sušenje las uporabljajte kvalitetne sušilce, ki omogočajo uporabo nižje temperature zraka 

Shikakai se v Indiji tradicionalno uporablja za nego las že tisočletja. V ajurvedski medicini se uporablja zaradi številnih pozitivnih učinkov na lase in lasišče. Vsebuje saponine, flavonoide in različne vitamine, ki imajo antioksidativno delovanje. Najboljši naravni šampon za lase Shikakai intenzivno hrani lasne mešičke, zaradi česar se lasje okrepijo, prav tako pa preprečuje izpadanje in sivenje las. Njegova uporaba je preprosta, lahko se uporablja kot suhi ali mokri šampon.