Izpadanje las je popolnoma normalen pojav, dokler nam v 1 dnevu ne izpade več kot cca. 150 las. Lasje se ravno tako obnavljajo kot vsi naši organi. Stroka pravi, da se pri ženskah lasje obnovijo v približno 6-ih letih, pri moških pa v približno 4-ih letih.

Najpogostejši vzroki za prekomerno izpadanje las

1. Gensko pogojeno izpadanje las

Gensko pogojeno izpadanje las je sicer res bolj pogosto pri moških kot pri ženskah. Pri ženskah se najpogosteje pojavi šele v začetku menopavze. Vzrok pretiranemu izpadanju las je zapis v vašem DNK-ju, ki je programiran tako, da se v koži lasišča v nekem določenem obdobju začnejo kopičiti moški hormoni. Lasne korenine, kjer las nastaja, so na te hormone še posebno občutljive. Nastajanje lasnih korenin se upočasnjuje in zmanjšuje. Rezultat je prekomerno izpadanje las in vse šibkejši lasje na vrhu lasišča, ki pa s časoma popolnoma prenehajo rasti.


2. Izpadanje las kot posledica zunanjih vplivov ali notranjega stanja organizma

– Hormonske motnje
– Stres
– Stranski učinki zdravil
– Pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov
– Hitra izguba teže
– Menopavza

Kako delujejo posamezne sestavine kompleta proti izpadanju las?

Hibiskusa - glavna naloga v primeru izpadanja las je, da razprši nakopičene hormone v koži lasišča in prepreči zmanjševanje lasnih korenin. Amla- njena izjemna vloga v povezavi z rastjo las je, da reaktivira delovanje lasnih korenin. Hidrolat rožmarina pospešuje cirkulacijo krvi na lasišču, kar je ključno, saj s tem omogočimo večji dotok učinkovin amle in hibiskusa do lasnih korenin.

KOMPLET PROTI IZPADANJU LAS MAXI

Ekološka Amla, Ekološki Hibiskus, Ekološki hidrolat Rožmarin 500 ml, Energijsko informiran šampon Harmony

Redna cena: 68,60 

KOMPLET PROTI IZPADANJU LAS MINI

Ekološka Amla, Ekološki Hibiskus, Ekološki hidrolat Rožmarin 500 ml,

Redna cena: 48,70 

Kako naredimo tretma proti izpadanju las?

Postopek priprave zmesi:

V stekleno ali plastično posodo stresemo ekološki prah Hibiskusa in Amle v enakem razmerju. Dodamo ustrezno količino rožmarinovega hidrolata. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo zmes gostote “jogurta”.

Postopek nanosa zmesi:

Zmes nanesemo na umito in suho lasišče. Nanašamo po prečah, ki jih naredimo na razdalji cca. 2 cm. Po končanem nanosu oblogo z rahlimi krožnimi gibi enakomerno porazdelimo po celotnem lasišču. Glavo ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati cca. 1 uro. Potem si lasišče speremo in posušimo.

Prej - potem