Aktualno

Monoi olje s Tahitija: Sprostitev za dušo in telo doma !

Dan bo tak, kot si ga bomo naredili sami!

Ste si tudi vi te dni zaželeli sprostitve in umiritve doma? Nemirni časi, kup skrbi in omejene možnosti gibanja sigurno vplivajo na naše slabše psihofizično stanje. Nenehen stres namreč negativno vpliva na naš imunski sistem. Če smo običajno šli na masažo, savno ali sproščanje, to v teh dneh ni mogoče, niti varno. Dobra novica je, da je vse v naših rokah. V nadaljevanju najdete 4 načine za globoko sprostitev z Monoi oljem doma.

STARODAVNA STEKLENIČKA S CVETOM ZA SPROSTITEV TELESA IN DUHA

– SPROŠČANJE TELESA

– VLAŽNOST IN POŽIVITEV KOŽE

– OBNOVI ČUSTVENO RAVNOVESJE

4 NAČINI ZA GLOBOKO SPROŠČANJE Z MONOI OLJEM DOMA

  • MASAŽA ALI SPROSTITEV:

Kot neizčrpen vir dobrega počutja, so ga za masažo uporabljali prvotni prebivalci Tahitija »Maohi« že tisočletja nazaj. Najbolj poznana ritualna masaža se imenuje »Taurumi« in predstavlja trenutke ugodja, ko obnovimo kroženje energije po telesu oz. energetskih meridianih ter odstranimo morebitne zastoje med telesom in duhom, za neverjetne občutke ugodja pa poskrbi eksotičen vonj iz Tahitija

    • MEHKA, VLAŽNA IN NAHRANJENA KOŽA PO VROČI KOPELI: 

    Pripravimo si slano vročo kopel, saj je znano, da sol očisti naše energijsko telo.  Po kopeli nanesemo monoi olje še na mokro kožo. S pomočjo vode bo olje potovalo v globje plasti kože in jo temeljito nahranilo. 

  • KOT OBRAZNA NEGA ALI BLAGI NARAVNI PARFUM:

Monoi olje nanesemo na obraz, vrat ali dekolte.  Lahko samostojno ali preko dnevne kreme in ga z nežnimi krožnimi gibi vtremo v kožo. Koža bo s tem tretmajem sijoča, sveže nahranjena ter privlačno nadišavljena.

  • HRANILNI TRETMA ZA LASE:

Zvečer pred spanjem lase obilno naoljite z Monoi oljem in jih zvijte v figo. Pokrijemo glavo, toplota bo esencialnim maščobnim kislinam omogočila pot v osrednji del lasu in jih globinsko nahranila. Ovojnica lasu pa bo zaščitena pred škodljivimi vplivi iz okolja.

BONUS PRAKTIČEN NAMIG ZA HLADNEJŠE DNI:

Olje pred uporabo utekočinimo pod vročo vodo ali na vročem radiatorju, saj je olje pod  24°C v trdnem stanju.

Izdelano po avtohtoni tradicionalni recepturi


Na področju Francoske Polinezije se Monoi olje izdeluje in uporablja že najmanj 2000 let. Tradicionalno so Monoi olje izdelovale le ženske in ga vsakodnevno uporabljale za zaščito in nego kože ter las vseh družinskih članov.

PREBERI VEČ

Monoi olje je macerat kokosovega olja in Tahitijske Gardenije. Kokosove palme, ki rastejo na otočju Francoske Polinezije, svoje korenine raztezajo daleč v koralne grebene, ki so bogati z minerali, zato so plodovi kokosovih palm ekskluzivne kakovosti. V olju se namakajo cvetovi Tahitijske Gardenije, ki ima opojen vonj in v olje izloči svoje aroma-terapevtske učinkovine.

Tesna vez nas druži z majhnim družinskim podjetjem PARFUMERIE TIKI, ki je najstarejši proizvajalec in distributer Monoi olja na Tahitiju. Ustanovljeno je bilo leta 1942 in ima svoj sedež v glavnem mestu PAPITE. Za nas je izrednega pomena dejstvo,  da pri proizvodnji ohranjajo prvotno tradicionalno izročilo receptur in postopkov izdelave Monoi olja.
Na tržišču je veliko imitacij Monoi olja, zato je vlada Francoske polinezije Monoi olje leta 1992 geografsko zaščitila.

KAKO IZBEREM PRIMEREN VONJ ZASE?

Po tradicionalnem izročilu ima Monoi olje tudi spiritualno moč in odpravlja energetske blokade med našim eteričnim in snovnim telesom. Pri tem pomembno vlogo igra vonj. Poglejmo, kako z vidika aromaterapije izbrati zase pravilen vonj olja:

1. Tiare:

Edinstven vonj, poln senzualnosti. Če želiš občutiti Tahiti, potem je ta vonj prava izbira zate.
Roža Tiare ali Tahitijska Gardenija je poznana kot roža naklonjenosti, njen vonj deluje na libido in ga dviguje.

2. Ylang Ylang:

Zelo prijeten eksotičen vonj, ki zmanjšuje napetost in stres, jača živčni sistem, znižuje krvni talk, blaži depresijo, nespečnost in anksioznost.

3. Sandalovina:

Je trpek moški vonj. Prebuja življensko energijo , jača srce, želodec in jetra ter čisti auro. Pospešuje venski pretok krvi in delovanje linfe.

4. Vanilija

Izrazito sladek vonj, ki sprošča mišice in napetost, uravnava hormonsko stanje v telesu, preprečuje stres.

5. Kokos

Nevtralen vonj primeren za otroke in odrasle obeh spolov.

PROFESIONALNI MASERJI O MONOI OLJU:

null

Monika Bernard

Profesionalna maserka - Masaže Mandalalilamonika

V salonu že na leta uporabljam tudi Monoi tahitijska olja, ki imajo vsa prečudovit vonj. Na koži ostane še dolgo po masaži in služi kot nekakšna aromoterapija, saj pomirja in deluje antistresno. Masaža z Monoi oljem je prijetna in olje lepo drsi. Sama ga posebno rada uporabim tudi za masažo obraza, glave in lasišča. Po masaži je koža po celem telesu globinsko negovana, saj se olje močno vpije v plasti kože. Olja se mi zdijo sploh zelo fina za masažo lasišča v toplejših poletnih dneh, saj nas kokosovo olje kožo nekoliko hladi. Ta olja enostavno obožujem.

null

Niki Akaša Medvešček

Profesionalna maserka - Niki A. M. Sprostitvene tehnike in masaže

Sem maserka s preko 20 letnimi izkušnjami in se pri svojem delu trudim uporabljati najboljše naravne produkte, med katere nedvomno spadajo tudi olja MONOI TIKI iz Polinezije. Olja so kvalitetna, odlično mazljiva, kar pomeni manjšo (eko) porabo, s širokim izborom vonjav. Izbor vonja prepuščam strankam, tudi najmlajšim strankam, ki vedno brez izjeme izberejo Kokos. Koža po uporabi olja ostane voljna, vlažna in mehka in mmm dišeča.

null

Mojca Finžgar

Profesionalna maserka - MASAŽE, MARIJA FINŽGAR, S.P

Olja Monoi so lepo mazljiva, prijetnega vonja in se hitro absorbirajo v kožo. Zelo pomembno je tudi to, da ne puščajo neprijetnega vonja na oblačilih. Glede na osnovno sestavino kokosovega olja lahko za neproblematične kože nadomestijo tudi drage kozmetične izdelke. Za vsakodnevno nego toplo priporočam, koža je zelo hvaležna in nagradi z mehkobo in svežim videzom. Zelo lepo se obnesejo tudi pri profesionalni rabi za različne masaže.
Enostavno, ta olja moraš imeti rad.

Dodaj odgovor