Aktualno

Monoi olje s Tahitija – Najboljše za vašo kožo in lase poleti

Letos nas pravo poletje ni in ni hotelo obiskati. Vendar zdaj je tukaj. Za vas smo, preden se odpravite na dopust, pripravili priročne namige za na plažo in posebno ponudbo blagodejnega kokosovega olje s Tahitija- MONOI TIKI TAHITI.

monoi

Olje ima namreč tako po starem tradicionalnem izročilu kot tudi z sodobnejšimi znanstvenimi študijami potrjene naslednje učinke:

močno navlaži koži in jo zaščiti pred UV žarki

intenzivno pospeši nastanek melanina, tako bo vaša ogorelost dolgotrajna in več kot popolna

zaradi svoje sestave uspe učinkovito prodreti v lase, jih nahraniti, tako da bodo lasje svileni in svetleči ter brez cepljenje konic tudi po koncu vašega dopusta

REZULTAT OLJA: PREJ POTEM

IZJAVA STRANKE O OLJU:

Olje Monoi Tihi Tahati si nanesem ob posebnih priložnostih. Kar je sicer lahko tudi vsak dan:).Takrat, kadar želim, da me ovija čudovit vonj, ki me nežno podpira ob vsem kar delam. Obožujem trenutek, ko ga prinese mimo in me zalije tak prijeten in svet občutek. Mehko neguje kožo, spoštljivo in radodarno se spaja z njo.

Nina Jenštrle, doula ~ porodna spremljevalka, učiteljica Shakti dance® ~ joge plesa.

KAKO IZBEREM PRIMEREN VONJ ZASE?

Po tradicionalnem izročilu ima Monoi olje tudi spiritualno moč in odpravlja energetske blokade med našim eteričnim in snovnim telesom. Pri tem pomembno vlogo igra vonj. Poglejmo, kako z vidika aromaterapije izbrati zase pravilen vonj olja:

1. Tiare:

Edinstven vonj, poln senzualnosti. Če želiš občutiti Tahiti, potem je ta vonj prava izbira zate.
Roža Tiare ali Tahitijska Gardenija je poznana kot roža naklonjenosti, njen vonj deluje na libido in ga dviguje.

2. Ylang Ylang:

Zelo prijeten eksotičen vonj, ki zmanjšuje napetost in stres, jača živčni sistem, znižuje krvni talk, blaži depresijo, nespečnost in anksioznost.

3. Sandalovina:

Je trpek moški vonj. Prebuja življensko energijo , jača srce, želodec in jetra ter čisti auro. Pospešuje venski pretok krvi in delovanje linfe.

4. Vanilija

Izrazito sladek vonj, ki sprošča mišice in napetost, uravnava hormonsko stanje v telesu, preprečuje stres.

5. Kokos

Nevtralen vonj primeren za otroke in odrasle obeh spolov.

PRAKTIČNI NAPOTKI KAKO MONOI OLJE UPORABITI NA PLAŽI NA DOPUSTU:

1. ZAŠČITA KOŽE PRED ODHODOM NA PLAŽO

Pol ure pred odhodom na plažo telo naoljimo z Monoi oljem. Monoi olje bo kožo ohladilo, tako da bo pripravljena na sončne žarke. Olje bo  vzpodbudilo nastanek melanina, vaša porjavelost bo zato močnejša in bo trajala tudi po dopustu. Hkrati bo Monoi olje vašo kožo zaščitilo pred izsušitvijo, ki jo povzročita morska sol in veter. Ne pozabite kože naoljiti tudi po sončenju.

2. OLJENJE LAS PRED ODHODOM NA PLAŽO

Oljenje las priporočamo pred odhodom na plažo, tako boste namreč lase zaščitili pred izsušitvijo, ki jo povzročajo sončni UV žarki, morska sol in veter.

Suhe lase si obilno naoljimo in v primeru da so daljši, jih desno-sučno zavijemo in spnemo v figo na vrhu lasišča. Monoi olje ima namreč takšno strukturo maščobne molekule, da s pomočjo toplote lahko preide v osrednji del lasu in las s tem močno nahrani. Postopek oljenja je priporočljivo ponavljati vsak dan vašega dopusta.

3. MONOI OLJE KOT MASKA ZA KONICE LAS

Monoi olje kot masko za hranjenje konic in preprečevanje cepljenja las nanašamo na vlažne lase po umivanju. Par kapljic Monoil olja si nakapamo na dlani in ga z rahlim trenjem porazporedimo po celotni površini, nato se dotaknemo konic las in pustimo, da se monoi olje vpije, nato lase posušimo.

VEČJI NAKUP -> VEČJI POPUST

Več o samem MONOI TIKI TAHITI olju, ki nastaja v okviru družinskega podjetja in po tradicionalnih postopkih prvotnih prebivalcev Tahitija, si lahko preberete v prispevku na našem blogu (https://etnobotanika.eu/monoi-de-tahiti/

OPOMBA: Glede na omejene količine olja v Sloveniji posebna ponudba velja samo na www.etnobotanika.eu

Posebna ponudba se izključuje z ostalimi znižanji cen (kuponi, pobarvanke).

Dodaj odgovor