Blog

Nosečnost in izpadanje las

Izpadanje las v nosečnosti in po njej je eden od najbolj značilnih indikatorjev hormonskih sprememb. Obdobje nosečnosti in dojenja je čas, ko je nihanje hormonov v ženskem telesu najmočnejše.
Močne hormonske spremembe ženske občutijo na različne načine. Seveda pa je obsežnost izpadanja las različna od osebe do osebe.

Je nosečnost vzrok za izpadanje las?

Ko ženska zanosi se telo prične pripravljati na razvoj novega bitja. Poskrbi, da bo imelo dovolj sestavin, ki bodo potrebne, da se bo otrok lahko pravilno razvijal. Žensko telo takrat začne delovati s “polno paro”. Le redko se zgodi, da ženske izgubljajo lase med samo nosečnostjo. Če pa že, je to čisto na začetku nosečnosti in sicer pri ženskah, ki imajo probleme s hudimi slabostmi.

je nosečnost vzrok za izpadanje las

Kaj se dogaja z lasmi MED NOSEČNOSTJO?

Med nosečnostjo se v ženskem telesu zvišuje nivo estrogena in progesterona, ki mamo ščitita ter uravnavata procese rasti otroka. Po prvih treh mesecih nosečnosti, se slabosti umirijo in ženska začne uživati v svoji nosečnosti. Takrat nastopi tako imenovani NOSEČNIŠKI SIJAJ. Počutje je dobro, koža in lasje pa zaradi estrogena in progesterona žarijo. Lasje v tem obdobju dobivajo dovolj hranil za svojo rast, zato so svetleči in bujni.
Kaj se dogaja zu lasmi med nosečnostjo

Izpadanje las PO PORODU

Po porodu se nivo estrogena in progesterona postopoma zniža na običajen nivo, zato približno tri mesece po porodu nastopi poporodno izpadanje las, ki ga povzroči znižanje nivoja estrogena in progesterona. Tako izpadanje traja lahko od 6 mesecev do enega leta. Lasne korenine izpustijo določeno število las in se pripravijo na produkcijo novih.

izpadanej las po porodu

Kako si lahko pomagamo?

Izpadanja las po porodu ne moremo preprečiti, ker je to popolnoma naraven proces, ki se odvija v ženskem telesu. Lahko pa si pomagamo tako, da pospešimo rast novih las in s potrebnimi hranili vplivamo na njihovo strukturo. Na ta način bodo lasje zopet gosti in sijoči.

Zaradi dojenja mamice NE SMEJO posegati po sintetičnih preparatih, saj bi kemikalije lahko ogrozile zdravje in normalen razvoj njihovega otroka. Pomagajo pa si lahko z dobrodejnimi in varnimi rastlinskimi oblogami, ki bodo lasnim koreninam dale več energije in potrebnih sestavin za tvorjenje novih las v lasnih koreninah. Najučinkovitejše so 100 % ekološke obloge z amlo, hibiskusom in hidrolatom rožmarina. Amlo in hibiskus v prahu pomešamo z hidrolatom rožmarina tako da dobimo gosto zmes, ki jo nanesemo na lasišče in pustimo delovati 1 uro. To intenzivno kuro z omenjenim kompletom proti izpadanju las delamo 1x tedensko – 6 tednov zapored. Po 6ih tednih nadaljujemo z nanosom oblog na 14 dni, ravno tako 6 tednov zaporedoma.

Lasje bodo hitreje rastli in izpadanje bo milejše. Novi laski pa bodo zopet sijoči in močni.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja