Aktualno

ZDAJ med in po poletju tudi vaši lasje potrebujejo obnovo in regeneracijo !

Ko se začne poletje le redkokdo pozabi na zaščito kože pred škodljivimi sončnimi žarki. Pogosto pa pozabimo na zaščito las, ki so prav tako izpostavljeni škodljivim vplivom vročine, sonce in morske soli.

Kako pride do poškodbe las poleti?

Ovojnica las je luskaste strukture, podobna ribji koži. Sonce s svojo toploto odpre luske in poškoduje ovojnico lasu, svoje pa naredi tudi morska sol. Zaradi odprte ovojnice, lasje izgubljajo svojo vlažnost in postajajo vedno bolj suhi. Posledica tega je suh, uničen las, poleg tega pa se cepijo še lasne konice. S prostim očesom lahko vidimo, da las tudi vidno izgublja na lesku, v primeru da so lasje barvani s kemičnimi barvami, po boste opazili celo spremembe odtenka barve. Kako si lahko pomagamo na naraven način ?

100 % NARAVNI KOMPLETI za obnovo vaših las:

1. OBLOGA S SENO:

Obloga s SENO ( Cassia auriculata) ojača in obnavlja ovojnico las, tako da lasje ne trpijo zgoraj naštetih težav. V kolikor naredite oblogo pred dopustom, bodo lasne ovojnice manj poškodovane, obloga po dopustu pa bo delovala izjemno obnovitveno na lasne ovojnice. Lase lahko 100 % naravno negujete že pred vašim dopustom, med dopustom ali po dopustu. Oblogo si pustite na laseh približno eno uro. Navodila za pripravo oblog s seno najdete na povezavi.

Barvanje z naravnimi barvili senna Barvanje z naravnimi barvili senna Barvanje z naravnimi barvili senna

 

 

 

 

 

 

 

2. OLJENJE Z MONOI OLJEM:

Naslednja stvar, ki vam jo toplo priporočamo poleti je, da si lase bogato naoljite z MONOI OLJEM. Izbirate lahko med petimi različnimi vonji: Tiare, Vanilija, Kokos, Sandalovina in Ylang Ylang. Če so lasje daljši jih nato desno sučno povijete v figo in spnete. Sončna toplota bo maščobnim molekulam omogočila penetracijo v lase in jih tako nahranila in jim povrnila nazaj vlažnost in sijaj. Če želite svojim lasem podariti močno hranilno kuro, to počnite vsak dan preden greste na sonce, lasje vam bodo več kot hvaležni.

Več o monoi olju lahko preberete v prispevku na našem BLOGU.

 

Več o kompletih za obnov las na POVEZAVI.

 

Vsekakor ima smisel poleti tudi barvanje z naravnimi barvami za lase. Obenem 100 % naravno barvanje las pomeni tudi naravna nega las in lasišča.  Za 100 % naravno barvanje las ne obstaja barvna karta, končna barva las je namreč odvisna od vašega naravnega pigmenta las. Z različnimi kombinacijami najboljših 100 % naravnih barv za lase – Etnobotanika® kane, indiga, sene, amle in hibiskusa lahko dobite najrazličnejše kombinacije prelepih naravnih odtenkov las. Hkrati pa ni potrebno, da vas skrbi za vaše sive lase, saj  te naravne barve zelo učinkovito in trajno prekrivajo sive lase.

Vas zanima ali lahko dobite s 100 % naravnimi barvami na vaših laseh želeni barvni odtenek las ? Poglejte si galerijo možnih rezultatov  in izpolnite neobvezujoč OBRAZEC in prejeli boste vam primerno recepturo izdelkov.