Aktualno

Zakaj starodavne kulture tako pogosto oljijo svojo kožo in lase?

Prvič sem obiskala Indijo, ko sem se učila terapevtske poslikave s kano. Opazila sem, da si domačinke pogosto oljijo svoje telo in lase. Evropejke tega običaja nimamo, zato mi je to delovalo zelo nenavadno. Ob prvi priložnosti sem radovedno o tem povprašala svojo učiteljico. Odgovorila mi je: »Sonja, pojdi v gozd in poišči kos lesa. Prežagaj ga na pol. En del vsak dan olji, drugi del pa pusti tak kot je. Čez čas pazljivo opazuj vsakega izmed njiju«. .

Takoj se mi je pred očmi pokazal kos lesa, ki je vsak dan naoljen, nežen, topel in svetleč. Trenutek za tem se je pokazal še drug kos lesa, ki je bil grob, hladen in nedoločene barve.

Hvaležna sem bila za njen poučen in nenavaden odgovor, ki ga ne bom nikoli pozabila. Oljenje je najstarejša oblika negovanja kože, v nadaljevanju pa vam predstavljam izvor in delovanje edinstvenega ayurvedskega Amlinega olje.

V katerih primerih amlino olje pomaga pri koži ?

1. Preprečuje infekcije in krepi imunski sistem kože
2. Gladi gube in pomladi kožo
3. Preprečuje nastanek starostnih peg
4. Odlično čistilo in podlaga za mineralna ličila
5. Preprečuje in zdravi aknasto kožo v puberteti
6  Močno vzpodbudi prekrvavitev kože in s tem dotok kisika

V katerih primerih amlino olje pomaga na lasišču?

1. Preprečuje izpadanje las in jača lasne korenine
2. Preprečuje prezgodnje sivenje las
3. Deluje proti prhljaju
4. Blaži vnetja in razjede na lasišču (psoriaza, dermatitis…)

Amlino olje je macerat čudežne amle v sezamovem olju:

Amla je nizko drevo, ki obrodi kosmulji podobne plodove, zato jo na zahodu imenujemo Indijska kosmulja. Indijci jo imenujejo Amalaki. Zaradi dobrodejnih učinkov na delovanje notranjih organov, kože in lasišča jo v ajurvedski medicini uporabljajo že tisočletja. Na zahodu najbolj poznan pripravek z amlo je Triphala. Plodovi so bogat vir vitamina C, kar amli daje visoko antioksidativno moč, poleg tega pa vsebuje še Kalij, Železo, Magnezij, Kalcij, Vitamin A, Vitamin B6 in veliko peptidov.

zelena slusalkaSvetovanje in podpora na: 040 340 667a

Amlino olje je macerat čudežne amle v sezamovem olju !

Plod amle (Emblica officinalis) vsebuje 80 % vlage, zato iz njega ne moremo stisniti olja, ampak le tekočino. Jo pa lahko maceriramo* v baznih oljih kot sta kokos in sezam. Nekateri proizvajalci pri tem postopku uporabljajo mineralna olja, zato vas opozarjamo, da pozorno preberete deklaracijo, ki je nalepljena na proizvodu. Izbira baznega olja je pomembna, saj lahko učinkovitost amle okrepi ali pa izniči. Etnobotanika ponuja ekološko hladno stiskano sezamovo olje *, ki močno poveča učinkovanje amle. Za antiseptično delovanje pa je maceratu* dodano tudi eterično olje evkaliptusa.

Količina pakiranja: 100ml

Kako deluje Amlino olje:

– Tanini delujejo tudi kot antioksidanti in lovilci prostih radikalov – pomlajevanje kože
– Visoka vsebnost vitamina C na koži deluje protivnetno na kožo in lasišče.
– Delovanje ekološkega eteričnega olja evkaliptus deluje antiseptično, antibakterijsko, protivnetno, protimikrobno, protivirusno, protibolečinsko.

Bonus nasveta za razstrupljanje:telo dol

Celotno telo:

  • Celotno naše telo naoljimo 30 min pred vročo kopeljo. V vroči vodi ostanemo od 15 do 20 minut. Takrat bo amlino olje poleg nege delovalo tudi kot močno razstrupljanje telesa/kože (stara ajurvedska receptura).

Moja popolna kopel !

Skozi stopala:

    • Obe stopali močno naoljimo 30 min pred vročo kopeljo. V vroči vodi stopala namakamo od 15 do 20 minut. Takrat bo amlino olje poleg nege vaše otrdele kože na podlatih delovalo tudi kot močno razstrupljanje telesa/kože na tem predelu. Po končani kopeli odstranimo odmrlo kožo na stopalih.

Stopala, katera Vam bodo zavidale tudi prijateljice !

15,90 Beri dalje

free 3,90€ !

Opomba: Posebna ponudba velja samo preko spletne strani www.etnobotanika.eu.

Dodaj odgovor