Premium ekološko Amlino olje

(1 mnenje stranke)

20,90 

Amlino olje:

 • kožo naredi sijočo in ji daje tonus, da ne postane ohlapna

 • preprečuje nastanek gub

 • blaži probleme s kožo

 • pospešuje rast las in pigmentacijo

 • preprečuje predčasno sivenje las

 • krepi lasne mešičke

 • preprečuje izpadanje las

 • preprečuje nastajanje prhljaja

PAKIRANJE: 100 ml

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Sesamum indicum (Sesame) seed oil, Emblica oficinalis (Amla) Fruit powder, Eucalyptus globulus (Eucalypus) Essential oil

CERTIFIKATI:  

Opis

Kaj je Amla?

Amla ali Indijska kosmulja je zdravilna rastlina, ki avtohtono raste na celotnem področju Indije. Po obliki je drevo, visoko od 8 do 18 metrov. Zdravilna je cela rastlina, še posebno plodovi, ki so podobni naši kosmulji, in imajo sladko-kisel okus. Novejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. Ajurvedska medicina jo uporablja že tisočletja kot POMLAJEVALEC (močan antioksidant), ker je bogata z vitaminom C (cca 445mg/100g) in tanini (45%) (flavonoidi, lipidi in druga esencialna olja). Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo.

Kaj je amlino olje?

Amlino olje je najstarejše naravno hranilo za kožo, lase in lasišče. Po ajurvedski metodi zdravljenja, je najboljše zdravilo za uravnavanje delovanja Pitta Dosha-e. Dosha-pomeni energetski kanal ali meridian. Pitta Dosha pa je energetski kanal, ki je povezan tudi z lasiščem. Če nam ta kanal ne deluje pravilno, nam lasje predčasno sivijo ali izpadajo. Zato se amlino olje v ajurvedski midicino vedno predpisuje kadar pride do problemov z lasiščem.

Zelo je učinkovito tudi pri vseh vrstah kožnih boleznih. Kot negovalno sredstvo pa kožo naredi sijočo, zavira nastanek gub in preprečuje ohlapnost.

Kako ga naredijo?

Amlino olje se naredi po starem tradicionalnem ayurvedskem receptu iz posušenih amlinih plodov in vsebuje 64,8% LA (Linolenic Acid).
To je maščobna kislina, ki deluje kot vlažilec, celični regulator in antioksidant.

Navodila za uporabo:

Pri problemih z lasmi in lasiščem, si olje nanesemo na lasišče 1x tedensko, ter ga pustimo delovati preko noči.
Pri poškodovanih in suhih laseh, si olje nanesemo na prizadete dele las, s konicami prstov.
Za nego poškodovane ali problematične kože obraza in telesa, si olje nanesemo kot kremo

Mnenja (1)

1 mnenje za Premium ekološko Amlino olje

 1. Nevenka B

  Zase in za svoje stranke lahko trdim, da so izdelki znamke Etnobotanika blagoslov za lase. O tem, v kako slabem stanju so bili moji lasje pred uporabo, ne bi govorila. Sedaj se uresničuje moja velika želja, in sicer da bom spet lahko imela dolge laske. Hvala Kani in Etnobotaniki.

  Nevenka B., frizerka in vižazistka

Podaj mnenje