Blog

V 6-IH TEDNIH DO NOVIH LAS !

Zadnje čase opažam, da so moji lasje vsepovsod. Po umivanju mi zamašijo odtok, po česanju jih je polno na tleh, da o tepihu sploh ne govorim. Skratka moji lasje so vsepovsod.

Kdaj bi me pravzaprav izpadanje las moralo skrbeti ?

Izpadanje las je popolnoma normalen pojav, dokler nam v 1 dnevu ne izpade več kot cca. 150 las. Lasje se ravno tako obnavljajo kot vsi naši organi. Stroka pravi, da se pri ženskah lasje obnovijo v približno 6-ih letih, pri moških pa v približno 4-ih letih.

Prekomerno izpadanje las je zelo pogost problem. Anabel Kingsley, vodilna trikologinja na Kliniki Philip Kingsley v Londonu pravi, da vsaka tretja oseba vsaj enkrat v življenju opazi močno izpadanje in izgubo volumna svojih las. Da bi izpadanje las preprečili, moramo poznati ozadje problema.

V splošnem lahko razloge za prekomerno izpadanje las delimo v 2 glavni skupini:

1. Gensko pogojeno izpadanje las
Gensko pogojeno izpadanje las je sicer res bolj pogosto pri moških kot pri ženskah. Pri ženskah se najpogosteje pojavi šele v začetku menopavze. Vzrok pretiranemu izpadanju las je zapis v vašem DNK-ju, ki je programiran tako, da se v koži lasišča v nekem določenem obdobju začnejo kopičiti moški hormoni. Lasne korenine, kjer las nastaja, so na te hormone še posebno občutljive. Lasne korenine začnejo počasneje nastajati in se zmanjševati. Rezultat je prekomerno izpadanje las in vse šibkejši lasje na vrhu lasišča, ki pa s časoma popolnoma prenehajo rasti.

Proces zmanjševanja lasne korenine

Vir: 360 Hair Clinic, Anglija

2. Izpadanje las kot posledica zunanjih vplivov ali notranjega stanja organizma

– Hormonske motnje
– Stres
– Stranski učinki zdravil
– Pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov
– Hitra izguba teže
– Menopavza

Foto: Arhiv Etnobotanika (rezultat rastlinskih oblog je posnet s profesionalnim trikološkim mikroskopom Dino-Lite, ki je uradno registriran kot medicinski pripomoček)

KAKO SE USPEŠNO LOTIMO PREKOMERNEGA IZPADANJA LAS ?

Kot lastniki EDINE SLOVENSKE blagovne znamke rastlinskih negoval smo skupaj z našimi partnerji odkrili KOMBINACIJO RASTLIN, ki  s pravilnim postopkom dajejo navdušujoče rezultate pri naslednjih težavah:

– GENSKO IZPADANJE LAS

– IZPADANJE LAS – ZARADI OSTALIH VZROKOV

– OSLABLJENI LASJE IN LASNE KORENINE

– PREZGODNJE SIVENJE LAS

KOMPLET PROTI IZPADANJU LAS – maxi

68,60 

Komplet PROTI IZPADANJU LAS- mini

48,70 

Katera naravna kombinacija TREH RASTLIN daje odlične rezultate pri izpadanju las?

Prva rastlina je Hibiskus. (Hibiscus rosa-sinensis)

Po tradicionalni kitajski medicini in ajurvedi Hibiskus poznamo predvsem kot čaj za različne prebavne, respiratorne in urinalne težave. Po drugi strani pa je prav ta rastlina zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov vse bolj pogosta sestavina v najrazličnejših kozmetičnih izdelkih. Več informacij si lahko preberete v članku hibiskus.

Glavna naloga Hibiskusa v primeru izpadanja las je, da razprši nakopičene hormone v koži lasišča in prepreči zmanjševanje lasnih korenin.

Druga rastlina je Amla. (Emblica officinalis)

O Amli smo na splošno pisali že v prispevku.

Njena izjemna vloga v povezavi z rastjo las je, da reaktivira delovanje lasnih korenin.

Rožmarin je v ljudski medicini je vsestransko uporaben, pripisujejo mu številne dobrodejne učinke: pomirja krče, spodbuja apetit, ubija klice, pospešuje prekrvavitev.

V primeru lasišča je prav pospeševanje cirkulacije krvi na lasišču ključno, saj s tem omogočimo večji dotok učinkovin amle in hibiskusa do lasnih korenin.

Hibiskus razprši nakopičene hormone na lasišču, Amla reaktivira lasne korenine, Rožmarin pa pospeši dotok zdravilnih učinkovin do lasnih korenin.

Svetuje Vam:

Sonja Velikanje Gostimir,
strokovnjakinja za rastlinsko barvanje in nego las.

Moje 15 letno profesionalno druženje z rastlinami za barvanje in nego las/lasišča mi omogoča neprestano nadgrajevati znanje o njihovi učinkovitosti. Pogoj za bujne, sijoče lase je zdravo lasišče, zato prav temu posvečam bistveno pozornost. Za vsakdanje delo in diagnosticiranje lasišča uporabljam trikološki mikroskop, ki mi omogoča podrobnejši pregled problematike na lasišču. Svoje znanje neprestano nadgrajujem s sodelovanjem s priznanimi svetovnimi trikologi, aromaterapevti, kozmetologi in botaniki.

Rezultati v 6ih tednih

Foto: Frizerstvo Pavec Jana

Izjave strank:

Najlepše vam hvala za vašo pomoč pri mojih laseh. Saj ne vem ali bo tega v januarju eno ali že dve leti, kar sem bila pri vas na oblogah zaradi pleše, ki sem jo imela na desni strani glave. Res vsa zahvala za vašo strokovnost, vaš trud, vašo pozitivno energijo in vse tisto, kar ste mi dali, pa se ne da povedati z besedami. Najprej sem bila na vaši predstavitveni delavnici, nato sem se odločila, da vas obiščem, saj si ne predstavljam iti k zdravniku. Po tretmaju z oblogami, ki ste mi jih priporočali, so lasje čez čas spet začeli rasti in sedaj ni več sledu o kakršnem koli manjku las. 100 x vam hvala in veliko uspeha še naprej pri vašem nadaljnjem delu.

Albina

Med drugim imava v zadnjem času tudi veliko moških na rastlinskih oblogah, je že skoraj vrsta ? (no te dni ne ?). Kar se tiče krepitve las in proti izpadanju las je slovenska linija Etnobotanika najbolj učinkovita metoda, ki sva jo do sedaj preizkusili v najinem salonu v zadnjih 30ih letih.

Vodji frizerskega salona: Jana in Teja

K vam sem prišla zaradi zelo počasne rasti in izpadanja las. Pred oblogami sem se barvala 1 x na 4 mesece, zdaj po vaših tretmajih, sem zelo zadovoljna, saj mi ponovno rastejo novi lasje, da ne govorim o tem, da mi lasje na splošno bistveno hitreje rastejo. Le barvati se moram zdaj bolj pogosto kot prej :).

Mojca

Koliko prahu in hidrolata potrebuje moški/ženska:

Moški: 10 g ekološke Amle v prahu + 10 g ekološkega Hibiskusa v prahu + 50 ml rožmarinovega hidrolata.
(1 komplet torej zadostuje za 10 tretmajev )

Ženske: 20 g ekološke Amle v prahu+ 20 g ekološkega Hibiskusa v prahu + 100 ml rožmarinovega hidrolata.
(1 komplet torej zadostuje za 5 tretmajev )

Postopek priprave zmesi:

V stekleno ali plastično posodo stresemo ekološki prah Hibiskusa in Amle v enakem razmerju. Dodamo ustrezno količino rožmarinovega hidrolata.
Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo zmes gostote “jogurta”.

Za ogled video vsebine pritisni TUKAJ.

Postopek nanosa

Zmes nanesemo na umito in suho lasišče. Nanašamo po prečah, ki jih naredimo na razdalji cca. 2 cm. Po končanem nanosu oblogo z rahlimi krožnimi gibi enakomerno porazdelimo po celotnem lasišču. Glavo ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati cca. 1 uro. Potem si lasišče speremo in posušimo.

Za ogled video vsebine pritisni TUKAJ.

Tretma traja 6 tednov- en nanos tedensko

Postopek ponavljamo 1 x tedensko, 6 tednov zapored. Izboljšanje stanja opazimo že zelo kmalu. Po 6. nanosu pa so rezultati očitni. Če želite še boljše rezultate, po končanem 6 tedenskem tretmaju, lahko nadaljujete z nanosi na vsakih 14 dni.

KOMPLET PROTI IZPADANJU LAS – maxi

68,60 

Komplet PROTI IZPADANJU LAS- mini

48,70 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja