Ekološko Tamanu olje – Etnobotanika

19,90 

Tamanu olje ima sposobnost delovanja na zarodno plast kože, kjer nastajajo nove kožne celice. Pospešuje njihov nastanek in reprogramira njihov celični spomin. Uporaba olja je vsestranska in sicer:

OBRAZ- močno pomlajevanje kože, proti gubam, proti vnetjem, dermatitis, luskavica

TELO- odrgnine, opekline, ureznine, post operativne rane, strije, dermatitisi, luskavica, piki insektov

NOSEČNICE- proti strijam

DOJENČKI- vnetje kože, piki insektov

Šifra: SGI050 Kategorije: , , Oznaka:
Opis

O drevesu Tamanu

Tamanu je drevo, ki raste v JV Aziji ( Tajska, Vietnam, Malezija, J. Indija, Šri Lanka, Polinezijski otoki). Cveti dvakrat letno. Cvetovi so močno dišeči , ki kasneje naredijo množico okroglih zelenih plodov. Plodove razprostrejo na sonce, kjer lupina plodov poči, da se pokažejo jedrca iz katerih stisnejo olje, ki ima visoko vrednost. Za 5l hladno stiskanega olja potrebujemo namreč 100 kg plodov.

Kvaliteta in posebnost Tamanu olja Etnobotanika ?

Ge za ročno obrano in hladno stiskano 100 % čisto Tamanu olje. V svetovnem merilu se najkvalitetnejše Tamanu olje pridobiva iz dreves, ki rastejo na področju Polinezije. Otočje polinezije je zelo nizko, zato drevesa svoje korenine poženejo vse do koralnih grebenov pod površino zemlje. Plodovi imajo zato veliko večjo vsebnost vitaminov in mineralov in posledično je hladno stisnjeno Tamanu olje iz teh plodov tudi do 10 x kvalitetnejše od ostalih področij v Aziji, kjer drevo Tamanu sicer tudi uspeva.

PAKIRANJE: 25 ml

POREKLO: Tahiti, Francoska Polinezija

SESTAVINE/Ingredients (INCI EU): Calophyllum Inophyllum Seed Oil

CERTIFIKATI:  

Tradicionalna uporaba:

Indonezijci v vodo namakajo liste Tamanu drevesa, da dobijo modro tekočino, ki jo uporabljajo za zdravljenje vnetih oči, proti vročinski kapi in za lajšanje pri problemih z hemeroidi. Starodavni prebivalci Papue Nove Gvineje segrejejo tamanu liste nad ognjem, da se zmehčajo in z njimi zdravijo odrgnine, rane, buške, razjede, brazgotine, mozolje in otrdelo kožo. Prebivalci Fidija pa tamanu olje uporabljajo za bolečine v sklepih, artritis, gnojne rane in odrgnine.

Opravljena je bila tudi  študija celjenja ran in antibakterijskega delovanja Tamanu olja, kjer so s pomočjo celičnih in bakterijskih kultur potrdili farmakološke učinke Calophyllum Inophyllum Seed Oil pri celjenju ran kot tudi protimikrobno zdravilo. Lastnosti celjenja ran in antibiotično delovanje postavljajo Calophyllum Inophyllum Seed Oil kot dragocenega kandidata za zdravljenje okuženih ran.

VIR: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0138602

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekološko Tamanu olje – Etnobotanika”