0%

  Ekološki hidrolat Žajbelj

  13,90 16,90 

  • Vodica za ustno votlino (vneto grlo, afte, karies, krvaveče dlesni, ženski hormoni)
  • Tonik za mastno lasišče.
  • Obrazni tonik v primeru mastne in aknaste kože.
  • Tonik za telo (stimulira limfo in topi podkožno maščobo).
  • Brez konzervansov in dodatkov- primeren za uživanje
  Počisti
  Opis

  Naziv: Ekološki hidrolat Žajbelj (Salvia officinalis)
  Pakiranje: 200 ml ALI 500 ml
  Poreklo: Francija
  Sestavine/INCI: Salvia Officinalis Leaf Water – iz ekološke pridelave
  Ekološki certifikat: ECOCERT ORGANIC

   

   

  • 100 % čist. Ne vsebuje konzervansov ali dodatkov.
  • Mikrobiološko testiran.
  • Primeren tudi za uživanje !

  Analitski certifikat za hidrolat Žajbelj najdete na povezavi spodaj: 

  Daljši opis:

  Žajbelj je rastlina, ki vsebuje zdravilne učinkovine z zelo širokim spektrom delovanja in ena redkih rastlin, ki lahko učinkovito nadomesti antibiotik. Do odkritja antibiotika leta 1928 je žajbelj za marsikoga pomenil razliko med življenjem in smrtjo.

  V žajblju najdemo več kot 60 učinkovin z zdravilnim delovanjem, ki med seboj sinergično delujejo. Glavne od njih so: alfa in beta tujona,  limonene+18, cineol,  kamfor,  kamfen, alfa pinen, borneol, beta pinena, alfa humulen ter viridiflorol.

  Več o uporabi:

  Za uporabo hidrolatov praviloma ni potrebno redčiti. Lahko jih pravzaprav uporabljamo vsi in vsak dan. Vseeno pa priporočamo, da pred uporabo naredite kožni test.

  1. Zunanja uporaba

  -TONIK ZA MASTNO LASIŠČE
  Preprečuje razmnoževanje glivic in bakterij na lasišču, uravnava delovanje žlez lojnic ter preprečuje vnetja in srbenje lasišča.

  -TONIK ZA OBRAZ PRI MASTNI IN AKNASTI KOŽI
  Zaradi svoje vodne baze lahko prodre globoko v kožo in močno protivnetno deluje na vse njene plasti. Stimulira mikrocirkulacijo kože in s tem njeno hitro regeneracijo. Zaradi primernega Ph naredi zaščitni sloj na koži in jo s tem zaščiti pred zunajimi vplivi. obenem pa jo naredi gladko in mehko na otip.

  -TONIK ZA TELO, STIMULIRA LIMFO IN TOPI PODKOŽNO MAŠČOBO
  Hidrolat žajblja je izjemen stimulator limfe ter s tem njen čistilec. Za tiste, ki imajo počasno delovanje limfe je priporočljivo, da si limfne vozlje namažejo s hidrolatom. Zaradi svojega lipolitičnega delovanja (topi podkožno maščobo) se uporablja v boju proti celulitu.

  Način uporabe: Hidrolat žajblja nanesemo na kožo in pustimo, da ga koža vpije (2-3x dnevno) Za nanos lahko uporabimo vato ali pa razpršuilko. Hidrolat na lasišče nanesemo po umivanju s pomočjo razpršilke. S krožnimi gibi ga rahlo vtremo v lasišče in ga ne spiramo.

  2. Notranja uporaba

  -ZA USTNO HIGIENO
  Po umivanju zob hidrolat žajblja uporabimo kot ustno vodico. Preprečuje nastanek kariesa, aft in preprečuje krvavenje dlesni.

  Način uporabe: Pri vnetju grla hidrolat grgramo večkrat na dan.

  ORALNA IN DERMALNA UPORABA ZA URAVNAVANJE ŽENSKIH HORMONOV
  Spojine v žajblju imajo podobno delovanje kot estrogen, zato se hydrolat žajblja lahko uporablja kot regulator ženskih hormonov. Uporabljamo ga za lajšanje simptomov menopavze (vročinski polivi), blaženje menstrualnih krčev ter regulacijo menstrualnega cikla.

  Način uporabe: Hidrolat nanesite na trebuh in pustite da ga koža vpije, nato pomešajte 1 jušno žlico hidrolata z 1 dcl vode ter popijte.  Postopek ponovite 2x na dan

  Opozorila

  Opozorila

  Področja in načini uporabe so povzeti iz knjig ali referenčnih strokovnih spletnih mest. Podatki so informativne narave in ne predstavljajo zdravstvene informacije in jih vedno uporabljate na lastno odgovornost. Pred eventuelno uporabo hidrolatov za terapevtske namene, se posvetujte z zdravnikom.

  Več o rastlini

  Več o rastlini

  Ime Salvia izvira iz lat. besede »salvus«, ki pomeni nepoškodovan, rešen, zdrav, živ.

  Najsterejši zapisi o zdravilnosti žajblja segajo 4000 let nazaj v čas vladavine Faraonov,  kjer so ga uporabljali za zdravljenje neplodnosti in eno od sestavin za balzamiranje. V antiki je slovel kot univerzalno zdravilo za vse bolezni.V srednjem veku pa so ga zaradi svoje zdravilnosti po ukazu Karla Velikega morali gojili Jazuiti v svojih zeliščnih vrtovih.

  Shranjevanje

  Shranjevanje

  Shranjevanje

  Hidrolat hranite v temnem in hladnem prostoru. Po odprtju ga hranite v hladilniku.

  Mnenja (0)

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Ekološki hidrolat Žajbelj”