EKOLOŠKA AMLA

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 3 strank

14,90 

Amla – št. 1 rastlina za naravno nego las in lasišča po Ayurvedi.  Gre za naravno rešitev proti sivenju in izpadanju las ter vsem vnetnim spremembam na koži in lasišču.

Naravno amlo lahko uporabimo tudi kot pomožno barvilo pri kombinaciji KANA in INDIGO za kavno barvo las, da dosežemo lase BREZ rdečega odtenka las.

 

Opis

Po tradicionalnih ajurvedskih tekstih se uporabljajo tako sveži kot tudi posušeni plodovi amle.

V primeru našega izdelka so posušeni plodovi amle zmleti in presejeni skozi tri različna sita, tako da dobimo t.i. “body art” -najboljšo kakovost rastlinskega prahu Amle.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Emblica officinalis powder

 

 

Navodila

Navodila

Več o rastlini

Več o rastlini

Amla ali Indijska kosmulja je ajurvedska zdravilna rastlina. V naravi raste kot drevo visoko 8 do 18 metrov. Zdravilni so plodovi, ki so podobni kosmulji, ki raste tudi pri nas. Novejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. Ajurvedska medicina jo uporablja že tisočletja kot močan antioksidant, ker je bogata z vitaminom C (cca 445mg/100g) in tanini (45%) poleg tega vsebuje flavonoide, lipide in druga esencialna olja. Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo.

Plodove amle oberejo in jih posušijo ter zmeljejo. Dobljen prah trikrat presejejo, da dobijo t.i “body art”kvaliteto pudra. Puder lahko uporabljamo za napitek, obrazne maske ali pa za zdravljenje lasišča in las. Zaradi antioksidantnih lastnosti poživlja delovanje imunskega sistema, lasnih mešičkov in delovanje kože. Lasje postanejo bolj prožni in močni, ter ne izpadajo. Ženske, ki amlo uporabljajo redno, pa zagotavljajo da se osivelim lasem povrne tudi naravni pigment. Poleg tega lasje postanejo svilnati in bleščeči, lasišče pa čisto in zdravo. Amla ima zelo veliko taninov, zato se jo meša tudi z naravnimi barvili za lase, kot sta KANA in INDIGO

 

Shranjevanje

Shranjevanje

Naravno amlo morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe pudra je pri pravilnem shranjevanju največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .