EKOLOŠKI HIBISKUS

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
(1 mnenje stranke)

14,90 

1. Hibiskus se uporablja kot 100 % naravna in zdravilna obloga las in lasišča preventivno ali pa tudi že kurativno v naslednjih primerih:

 • lomljenje las

 • sivenje in hormonsko izpadanja las (menopavza in andropavza)

 • oblikovanja pričeske

 • porušen PH lasišča in uravnavanje sebuma na lasišču

2. Hibiskus se uporablja kot 100 % naravna maska za nego kože  in sicer:

 • upočasnjuje staranje kože

 • preprečuje hiperpigmentacijo

 • čisti in preprečuje vnetja

3. Pri barvanju las se hibiskus skupaj s KANO uporablja kot ojačevalec rdečega pigmenta. 

Opis

Podrobnejša navodila za uporabo najdete na tukaj. 

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Hibiscus rosa- sinensis

CERTIFIKATI:

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Več o rastlini

Več o rastlini

Hibiskus je v Evropi najbolj poznan kot čaj in okrasna rastlina. Njegovo domovanje so predvsem dežele Jugovzhodne Azije. Cvet hibiskusa je zaščitni znak Malezije in Havajev, na Kitajskem je sinonim za bogastvo, v indijski Tantri pa predstavlja seksualno moč. V Egiptu je hibiskusov čaj (karkade) nacionalni napitek že od faraonske dobe dalje.

Hibiskusovi cvetovi vsebujejo veliko količino vitamina C, flavonoide, encime in eterična olje, zato so močan antioksidant. V obliki čaja ga uživamo pri prehladu, vročinskih krčih, visokem krvnem tlaku, povišanem holesterolu in trigliceridih v krvi ter problemih menopavze.

Nam manj znana je njegova uporaba v kozmetiki. Vsebuje AHA kisline (alpha-hidroxy acid) zato ga imenujejo tudi – rastlina Botox. Njegove učinkovine delujejo na več nivojih; povečajo vlažnost in izboljšajo prožnost, delujejo protivnetno in zmanjšujejo razširjene pore kože. Po uporabi maske za obraz bo vaša koža sveža, napeta in gladka.

 

Shranjevanje

Shranjevanje

Naravni prah hibiskusa morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe pudra je pri pravilnem shranjevanju največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .

Mnenja (1)

1 mnenje za EKOLOŠKI HIBISKUS

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Nevenka B.

  Zase in za svoje stranke lahko trdim, da so izdelki znamke Etnobotanika blagoslov za lase. O tem, v kako slabem stanju so bili moji lasje pred uporabo, ne bi govorila. Sedaj se uresničuje moja velika želja, in sicer da bom spet lahko imela dolge laske. Hvala Kani in Etnobotaniki.

  Nevenka B., frizerka in vižazistka

Podaj mnenje