Back

Energijsko informiran šampon Harmony

19,90 

za vse tipe las (idealen pH za lasišče)
za bolj čisto lasišče (dodatki ekoloških eteričnih olj)
za manj mastne lase (pravi in naravni penilci)
– NE VSEBUJE parabenov, sulfatov in sintetičnih parfumov

Preko skrbno izbranih ekoloških eteričnih olj v šamponu se uravnava zdravo lasišče, ki je predpogoj za dolgoročno zdrave in sijoče lase. 

Šifra: SGI060 Kategorija:
Opis

Skrbno izbrane sestavine ohranijo naravno ravnotežje lasišča in poskrbijo za zdravje ter prožnost las. Hkrati pa je energijsko informiran šampon Harmony je iz večih zornih kotov izviren in unikaten šampon na tržišču:

 • ne vsebuje sulfatov, zato je izredno nežen in okolju prijazen.
 • vonj sprošča, pomirja in krepi koncentracijo.
 • prijeten 100% naraven vonj šampona je posledica mešanice eteričnih olj sivke, geranije, rožmarina, cedre ter čajevca.
 • slovenski izdelek, saj je plod slovenskega znanja (zasnovan in pakiran v Sloveniji)
 • Adinkra simbol energijsko informira vsebino šampona
 • ECOGEA Organic ekološki certifikat zagotavlja 97,5 % sestavin naravnega izvora
 • aromaterapevtska mešanica ekoloških eteričnih olj nadomešča škodljive sintetične parfume
 • reciklirana plastenka za bolj čisto okolje

Vsebina: 200 ml

ECOGEA ORGANIC ekološki certifikat:

Kaj pomeni, da je šampon energijsko informiran?

Kaj pomeni, da je šampon energijsko informiran?

Kako energijska informacija Adinkra simbola deluje na šampon in s tem vaše lase in lasišče?

Na veliko žalost in škodo samemu sebi je sodoben človek tako zaverovan v intelekt, da je zanemaril svoje starodavne korenine. Posledica je vse večja odtujenost in izguba smisla. Vendar se počasi, a v vse večjem številu, vračamo nazaj k iskanju svojih pradavnih psiholoških osnov. Zavestno razvijamo intuicijo in ostale tenkočutne načine komuniciranja s svojo notranjostjo. Pri tem se srečamo s svetom simbolov, ki ga je praktično nemogoče razložiti samo z intelektom.
Človek je od vedno uporabljal simbole, da je osmislil svoj odnos do narave in svoje mesto v njej. Slikal jih je na jamske stene, ustvarjal iz različnih materialov in jih še naprej upodablja v umetnosti. Simboli nimajo samo najbolj očitnega pomena, ampak so oviti v tančico skrivnostnosti in nakazujejo mnogotere možnosti. Mi sami se moramo podati na pot raziskovanja, da si lahko razložimo njihov individualni pomen za nas. Vedeti moramo, da si jih nismo kar izmislili, ampak so produkt našega nezavednega psihičnega življenja.

Kaj so simboli ali arheotipi?

Vilinski simboli, Rune, Mandale, Neskončni vozli, Tarot karte, Sanske bukve, vse to so simboli- arhetipi, ki smo jih vsaj enkrat v življenju srečali a se nismo nikoli vprašali od kod pravzaprav izvirajo in kdo jim je dal pomen.
Simboli so skozi zgodovino nastajali na podlagi izkušenj naprednih posameznikov, ki so jih prenašali na ostale ljudi okoli sebe. Ta sporočila so iz različnih področij človekovega bivanja, vse od filozofskih spoznanj, moralnih vrednot in napotkov pri vsakdanjih opravilih.
Carl Jung je bil prvi, ki je opisal njihovo delovanje na kolektivno zavest. Ugotovil je namreč, da simboli podzavestno vplivajo na naše razpoloženje in misli. Po zaslugi vibracijske teorije so odkrili, da simboli vibrirajo v okolje. Informira jih kolektivna podzavest, ki jo je utemeljil prav Carl Jung.

Zgodovina simbolov in informiranje vode

Prvi simboli so nastali že v kameni dobi, ko so ljudje z risanjem simbolov na stene jam, komunicirali med seboj. Kasneje na razvoj simbolov močno vplival Islam. Dr. Masaru Emoto je bil japonski raziskovalec v 19. stoletju, ki je s postopkom fotografiranja kristalov vode vplival na to, da na vodo ne gledamo več zgolj kot na molekulo H2O. Več o dokazanem informiranju vode je zbral v svoji knjigi Sporočilo vode. V Sloveniji pa informiranja vode znanstveno raziskuje Inštitut Bion. Ugotovili in dokazali so, da je spomin vode pojav, kjer v vodo ali kako drugo tekočino vtisnjene energijske strukture ali polja ostanejo vtisnjene dalj časa.

Adinkra simboli in njihovo delovanje

Adinkra simboli v sebi združujejo filozofske, izobraževalne, zgodovinske in moralne vrednote afriškega plemena Akan iz države Gana. Ime Adinkra pa simboli dobijo v 20. stoletju po tedanjem vladarju Nana kofi Adinkra.
Adinkra je eden močnejših Afriških simbolov nasploh. Afričanke so najbolj strastne negovalke svojih las. Najprej zaradi same strukture lasu, ki je pri njih žimast na otip, potem pa tudi zaradi neprestane izpostavljenosti soncu. Tradicionalno znanje afriških žensk o negi las je najbogatejše na našem planetu. Iz Afrike izvira veliko tradicionalnih frizur, najbolj poznana je spletanje kitk. Pri njih pri negi las ne gre le za fizično opravilo, ampak ima opravilo zelo močan duhoven pomen. Npr. med nego las, še posebej med spletanjem v kitke, se potopijo v meditativno stanje, kjer v kitke vpletejo dobre želje in izreke za osebno zaščito.

Simbol OSRAM NE NSOROMMA (Mesec in Zvezda) na šamponu Harmony®

Adinkra so simboli, ki nosijo močno sporočilo in energijski naboj.
Osram ne nsoromma je eden od simbolov Adinkra, kar pomeni, “Osram- Luno” in “Nsoromma-Zvezdo”. Ta simbol pomeni ljubezen, vez in zvestobo v zakonu. Simbol predstavlja polmesec z zvezdo, ki rahlo visi znotraj obsega lune. Ta simbol združuje dva ločena simbola adinkra, “Jutranja zvezda”, kar lahko pomeni tudi nov začetek dneva, nameščen znotraj “kolesa”, ki predstavlja vrtenje ali neodvisno gibanje. Ali drugače povedano, je simbol zvestobe, ljubezni, harmonije, dobrohotnosti, ljubezni, zvestobe in ženstvenosti, kar naprej lahko pomeni “Severnica ljubi zakon”. Vedno je na nebu in čaka na vrnitev lune, svojega moža.

Kako energijska informacija Adinkra simbola deluje na šampon in s tem vaše lase in lasišče?

Simbol OSRAM NE NSOROMMA – MESEC IN ZVEZDA izžareva v svojo okolico zelo močno vibracijo ljubezni in harmonije. V šamponu Harmony je 66% neoporečne in čiste vode, ki sprejema energijske informacije iz okolja. Molekule vode se informirajo z energijo ljubezni in harmonije ter podprejo harmonično delovanje vseh ostalih sestavin v šamponu. Ne pozabimo da so v šamponu ekološka eterična olja, za katera pravimo, da so esenca rastlin. V tem primeru je torej ta čista prvobitna esenca rastlin še dodatno okrepljena s pomočjo simbola OSRAM NE NSOROMMA. Tako postane šampon tudi energijsko učinkovit pri uravnavanju delovanja kože in žlez na lasišču. Lasišče postane odpornejše proti glivicam in mikrobom, kar se odraža v čistejšem lasišču in manj mastnim lasem.

Navodila za uporabo:

Navodila za uporabo:

10 ZLATIH PRAVIL PRI UMIVANJU LAS:

 1. 1. Voda naj bo telesne temperature – bolje hladna kot vroča. Vroča voda izsuši kožo lasišča in draži lojnice, da izločajo več maščobe.

  2. Lase pred šamponiranjem popolnoma zmočite. Da bo šampon učinkovito odstranil umazanijo iz vaših las, morajo lasje biti popolnoma mokri. Če med lasmi ostanejo otočki suhih las, šampon ne bo mogel popolnoma opraviti svojega dela. Poleg tega boste porabili več šampona, kot bi bilo to potrebno.

  3. Šampon najprej stisnete na dlan, ga porazdelite med obema dlanema in nanesete na lasišče. Lasišče je namreč mastno in potrebuje več čistilne pene.

  4. Lasišče masirajte z nežnimi krožnimi gibi in šampon pustite delovati na njem 1 minuto. Koža na lasišču je tanka in občutljiva ter nima podkožja. Napeta je na lobanjo in prepredena s kapilarami in živčnimi končiči. Grobo drgnjenje bi jo poškodovalo.

  5. Če je vaše lasišče mastno, šamponiranje ponovite. Veliko količino sebuma je težko odstraniti samo z enim šamponiranjem. Priporočljivo je, da si mastno lasišče našamponirate dvakrat. Pri drugem šamponiranju boste opazili obilnejše penjenje, kar je dokaz, da je maščoba na lasišču odstranjena.

  6. Šamponiranje po dolžini las ni potrebno. Prah, ki se je prilepil na vaše lase iz zraka, odstrani že pena, ki ostane od šamponiranja lasišča in pri izpiranju steče po laseh.

  7. Lase in lasišče dobro splaknite. Pri splakovanju šampona bodite temeljiti. Ostanki šampona bi dražili lasišče, lase pa naredili bolj lepljive in dovzetnejše za umazanijo iz zraka.

  8. Lase nežno popivnajte z brisačo. Lasje imajo higroskopične lastnosti. To pomeni, da v vodi nabreknejo. Proteini v lasu so povezani v vlakna. Vlakna pa tvorijo vodikove, solne in žveplove vezi. Molekule vode se medsebojno privlačijo in cepijo vodikove vezi. Las nabrekne in postane veliko bolj občutljiv za mehanske poškodbe. Ko je las suh, se vodikove vezi zopet vzpostavijo in las ni več tako občutljiv na mehanske poškodbe.

  9. Nanesite ekološki regenerator in ga pustite delovati najmanj 5 minut. Regenerator potrebuje svoj čas, da zazna in popravi poškodbe na laseh. Še bolj učinkovit bo, če boste lase ovili v toplo brisačo, počakali vsaj 5 minut in nato lase splaknili s hladno vodo.

  10. Lase in lasišče popršite s hidrolatom rožmarina ali hidrolatom žajblja. Hidrolat je dragocen rastlinski izvleček, ki nastane pri parni destilaciji rastlin. Vsebuje vse vodotopne rastlinske učinkovine in je blago pH kisel. Na lase in lasišče bo deloval kot blagodejen poživitveni tonik. Lasje bodo mehki, svetleči in se bodo lažje oblikovali v pričesko.

   

Sestavine:

Sestavine:

INCI/sestavine:

AQUA *, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE */**, LAURYL GLUCOSIDE *, COCO-GLUCOSIDE *, COCAMIDOPROPYL BETAINE *, CAPRYLOYL/CAPROYL METHYL GLUCAMIDE *, LAUROYL/MYRISTOYL METHYL GLUCAMIDE *, POLYGLYCERYL-10 CAPRYLATE/CAPRATE *, GLYCERYL OLEATE *, GLYCERIN */**, PCA GLYCERYL OLEATE *, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM INULIN *, CITRIC ACID *, SODIUM CHLORIDE *, PANTHENOL, COCOS NUCIFERA OIL*, GARDENIA TAITENSIS FLOWER EXTRACT*, TOCOPHEROL*, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL*/**, HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN *, PELARGONIUM GRAVEOLENS OIL*/**, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL*/**, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL*/**, DEHYDROACETIC ACID, CEDRUS ATLANTICA WOOD OIL*/**, SODIUM BENZOATE, BENZYL ALCOHOL, LIMONENE ***, LINALOOL ***, GERANIOL ***, CITRONELLOL ***

* Sestavine naravnega izvora ( 97,5 % )

** Sestavine iz virov ekološkega kmetijstva ( 21,5 % )

*** Komponente naravnih eteričnih olj

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Energijsko informiran šampon Harmony”