Blog

Naravna pomoč pri izpadanju las

Naravna pomoč pri izpadanju las

NARAVNA POMOČ PRI IZPADANJU LAS

Vas zanima kako deluje naravna pomoč pri izpadanju las? V nadaljevanju članka vam predstavljamo 100% ekološke in naravne izdelke, ki dokazano učinkujejo. Izpadanje las je normalen pojav, vse dokler nam v 1 dnevu ne izpade več kot 100 las.

Anabel Kingsley, vodilna Trikologinja na Kliniki Philip Kongsley v Londonu pravi, da se vsaka tretja oseba vsaj enkrat v življenju sooči z močnim izpadanjem las. Pogostokrat si lahko pomagamo  sami, da izpadanje las zaustavimo. Preden se problema lotimo na pravi način moramo poznati vzrok izpadanja las.

Zdravo lasišče je pogoj za zdrave lase!

Lasišče

Na našem lasišču je v koži zasidranih približno 100.000 las. Družbo jim delajo žleze znojnice, ki izločajo znoj in žleze lojnice, ki izločajo maščobo – sebum. Koža lasišča je prepredena s kapilarami in živčnimi končiči. Poleg tega je naše lasišče dom za mikrobe in bakterije, ki poskrbijo za uravnoteženo delovanje žlez lojnic in skupaj s sebumom ščitijo kožo pred vdorom škodljivih bakterij. Koža lasišča je zelo tanka in nima podkožja, zato potrebuje skrbno nego.

Možni vzroki za izpadanje las

 1. Naravno ali sezonsko izpadanje las

Ob menjavi letnih časov se pojavi rahlo povečano izpadanje las. To je naravna reakcija telesa na povečano ali zmanjšano zračno temperaturo. Sproži jo telesni mehanizem za prilagajanje na toplo ali hladno sezono.

Drugi vzrok naravnega izpadanja las je obnova. Lasje imajo svojo življensko dobo. Pri ženskah 6 let, pri moških 3 leta. Življensko dobo lasu delimo v tri obdobja. Doba rasti, prehodna stopnja in stopnja mirovanja. Na koncu stopnje mirovanja,  las samodejno izpade in v lasni korenini prične nastajati nov las. To je naravni proces, ki poteka postopno. Tako izpadanje las ne povzroči vidne plešavosti na lasišču.

 1. Hormonsko izpadanje las

Hormonsko izpadanje las je najbolj pogosto pri moških, tako imenovana moška plešavost (androgena alopecija).

V lasnih koreninah so receptorji, ki iz tkivne tekočine sprejemajo moške hormone. Moški hormoni začnejo stiskati volumen lasne korenine, le ta pa ne more več v polni meri tvoriti lasu. Ko je moških hormonov preveč, se volumen lasne korenine tako močno zmanjša, da ne more več tvoriti lasu in če ne ukrepamo, sčasoma lasna korenina odmre. Da bi plešavost preprečili je dobro, da z naravnimi rešitvami razpršimo hormone, ki stiskajo lasno korenino. Ko lasna korenina odmre, je ne moremo več oživiti. Pomagamo si lahko le s kirurškim posegom presaditve las. Prav zato je nadvse pomembno, da ukrepamo pravočasno.

Pri ženskah problem hormonskega izpadanja las povzroči  menopavza, policističnih jajčniki, hormonsko nihanje po porodu in pri problemih z delovanjem ščitnice. Pravočasno ukrepanje s preparati, ki razpršijo hormone ob lasnih koreninah je ključnega pomena.

Ali izpadanje las lahko preprečimo na naraven način?

Bistven pomen tukaj igra preventiva. Pogosto pomagajo čisto preprosti ukrepi, ki jih vpeljemo v svojo dnevno negovalno rutino.

 1. Preverite svoje prehranske navade, vrsto in kakovost hrane ter količino popite vode. Hrana naj bo bogata z vitamini in minerali ter proteini.
 2. Z redno telesno vadbo zmanjšajte slabe vplive stresa na vaše lase. Telesna aktivnost dokazano zmanjša nivo kortizola (stresni hormon) v krvi.
 3. Za umivanje las izberite ekološki šampon, ki ima rahlo kisel pH in eterična olja za uravnavanje mikrobne flore na lasišču.
 4. Po umivanju las si vedno na lasišče in lase nanesite hidrolat rožmarina in ga NE izpirate z las. Pospešil bo mikrocirkulacijo lasišča in podprl dobrodejno delovanja šampona.
 5. Masaža in detox lasišča z Amlinim oljem. Koža lasišča je zelo tanka in  se hitro obnavlja. Odmrle celice kože se spojijo z maščobo (sebum) in se zaradi las težje odstranijo z lasišča. Toksini in bakterije imajo na lasišču odlične pogoje za svoj razvoj. Lasje jim zagotavljajo toploto, znojnice vlago, odmrla koža pa hrano. Detox lasišča v obliki oljenja in masaže je ena najbolj naravnih in učinkovitih metod ohranjanja zdravega lasišča.
 6. Vsaj enkrat letno si privoščite 6-tedensko (1 obloga tedensko) obnovo lasnih korenin s pomočjo rastlinskih oblog proti izpadanju las.

Kako obloge za revitalizacijo lasnih korenin delujejo?

Obloga za obnovo lasnih korenin je sestavljena iz treh rastlin, ki med seboj sinergično delujejo:

 • Amla (Emblica officinalis) z vsoko vsebnostjo vitamina C in terpeni deluje na lasne korenine regenerativno. C vitamin pospeši dotok kisika v lasno korenino in jo oskrbi s svežo energijo, da lahko proizvaja zadostno količino zarodnih in melaninskih celic, ki so pogoj za močan, svetleč in prožen las.
 • Hibiskus (Hibiscus rossa sinensis) razprši hormone nakopičene okrog lasne korenine. Na ta način osvobodi lasno korenino pritiska hormonov. Lasna korenina nato zopet lahko tvori zadostno količino celic, za močan las.
 • Rožmarin (Rosmarinus officinalis) pospešuje mikro cirkulacijo krvi v lasišču in je odličen transporter učinkovin do lasne korenine.

Več o postopku in kompletu proti izpadanju las najdete na povezavi:

https://www.etnobotanika.eu/v-6ih-tednih-do-novih-las/

 

Kdaj poiščemo pomoč pri dermatologu?

Kadar je izpadanje las zelo intenzivno in ne najdemo pravega vzroka, je pomoč potrebno poiskati pri strokovnjaku. Dermatolog je vsekakor prava odločitev. Pomagate pa si lahko tudi s trikološkim pregledom lasišča.

Kaj je trikološki pregled lasišča?

Trikološka kamera je medicinski priporomoček s katerim se opravi pregled lasišča. Pri tem pregledu lahko s pomočjo mikroskopa z  visoko povečavo vidite svoje lasišče. Trikolog vam bo pojasnil stanje vašega lasišča in morebitne nepravilnosti, ter kako jih odpraviti.

Za več informacij kateri naši partnerski saloni s seznama uporabljajo trikološke mikroskope nas lahko kontaktirate. 

OHRANJAJTE ŠE NAPREJ SEBE IN S TEM SVOJE LASIŠČE IN LASE MLADE.

KAKŠNA JE NARAVNA POMOČ PRI IZPADANJU LAS ?

Kot lastniki EDINE SLOVENSKE blagovne znamke rastlinskih negoval smo skupaj z našimi partnerji odkrili KOMBINACIJO RASTLIN, ki skupaj s pravilnim postopkom dajejo navdušujoče rezultate pri naslednjih težavah:

– GENSKO IZPADANJE LAS

– IZPADANJE LAS – ZARADI OSTALIH VZROKOV

– KREPITEV LAS IN LASNIH KORENIN

– PREZGODNJE SIVENJE LAS

Katera naravna kombinacija TREH RASTLIN daje odlične rezultate pri izpadanju las?

Prva rastlina je Hibiskus. (Hibiscus rosa-sinensis)

Po tradicionalni kitajski medicini in ajurvedi Hibiskus poznamo predvsem kot čaj za različne prebavne, respiratorne in urinalne težave. Po drugi strani pa je prav ta rastlina zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov vse bolj pogosta sestavina v najrazličnejših kozmetičnih izdelkih. Več informacij si lahko preberete v članku hibiskus.

Glavna naloga Hibiskusa v primeru izpadanja las je, da razprši nakopičene hormone v koži lasišča in prepreči zmanjševanje lasnih korenin.

Druga rastlina je Amla. (Emblica officinalis)

O Amli smo na splošno pisali že v prispevku.

Njena izjemna vloga v povezavi z rastjo las je, da reaktivira delovanje lasnih korenin.

Tretja rastlina je Rožmarin (Rosmarinus officinalis L.)

Rožmarin je v ljudski medicini je vsestransko uporaben, pripisujejo mu številne dobrodejne učinke: pomirja krče, spodbuja apetit, ubija klice, pospešuje prekrvavitev.

V primeru lasišča je prav pospeševanje cirkulacije krvi na lasišču ključno, saj s tem omogočimo večji dotok učinkovin amle in hibiskusa do lasnih korenin.

Hibiskus razprši nakopičene hormone na lasišču, Amla reaktivira lasne korenine, Rožmarin pa pospeši dotok zdravilnih učinkovin do lasnih korenin.

Svetuje Vam:

Sonja Velikanje Gostimir,
strokovnjakinja za rastlinsko barvanje in nego las.

Moje 15 letno profesionalno druženje z rastlinami za barvanje in nego las/lasišča mi neprestano omogoča nadgrajevati znanje o njihovi učinkovitosti. Pogoj za bujne, sijoče lase je zdravo lasišče, zato prav temu posvečam bistveno pozornost. Za vsakdanje delo in diagnosticiranje lasišča uporabljam trikološki mikroskop, ki mi omogoča podrobnejši pregled problematike na lasišču. Svoje znanje neprestano nadgrajujem s sodelovanjem s priznanimi svetovnimi trikologi, aromaterapevti, kozmetologi in botaniki.

Rezultati v 6ih tednih

Foto: Frizerstvo Pavec Jana

Izjave strank:

Najlepše vam hvala za vašo pomoč pri mojih laseh. Saj ne vem ali bo tega v januarju eno ali že dve leti, kar sem bila pri vas na oblogah zaradi pleše, ki sem jo imela na desni strani glave. Res vsa zahvala za vašo strokovnost, vaš trud, vašo pozitivno energijo in vse tisto, kar ste mi dali, pa se ne da povedati z besedami. Najprej sem bila na vaši predstavitveni delavnici, nato sem se odločila, da vas obiščem, saj si ne predstavljam iti k zdravniku. Po tretmaju z oblogami, ki ste mi jih priporočali, so lasje čez čas spet začeli rasti in sedaj ni več sledu o kakršnem koli manjku las. 100 x vam hvala in veliko uspeha še naprej pri vašem nadaljnjem delu.

Albina

Med drugim imava v zadnjem času tudi veliko moških na rastlinskih oblogah, je že skoraj vrsta ? (no te dni ne ?). Kar se tiče krepitve las in proti izpadanju las je slovenska linija Etnobotanika najbolj učinkovita metoda, ki sva jo do sedaj preizkusili v najinem salonu v zadnjih 30ih letih.

Vodji frizerskega salona: Jana in Teja

K vam sem prišla zaradi zelo pačasne rasti in izpadanja las. Pred oblogami sem se barvala 1 x na 4 mesece, zdaj po vaših tretmajih, sem zelo zadovoljna, saj mi ponovno rastejo novi lasje, da ne govorim o tem, da mi lasje na splošno bistveno hitreje rastejo. Le barvati se moram zdaj bolj pogosto kot prej :).

Mojca

Koliko prahu in hidrolata potrebuje moški/ženska:

Moški: 10 g ekološke Amle v prahu + 10 g ekološkega Hibiskusa v prahu + 50 ml rožmarinovega hidrolata.
(1 komplet torej zadostuje za 10 tretmajev )

Ženske: 20 g ekološke Amle v prahu+ 20 g ekološkega Hibiskusa v prahu + 100 ml rožmarinovega hidrolata.
(1 komplet torej zadostuje za 5 tretmajev )

Postopek priprave zmesi:

V stekleno ali plastično posodo stresemo ekološki prah Hibiskusa in Amle v enakem razmerju. Dodamo ustrezno količino rožmarinovega hidrolata.
Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo zmes gostote “jogurta”.

Za ogled video vsebine pritisni TUKAJ.

Postopek nanosa

Zmes nanesemo na umito in suho lasišče. Nanašamo po prečah, ki jih naredimo na razdalji cca. 2 cm. Po končanem nanosu oblogo z rahlimi krožnimi gibi enakomerno porazdelimo po celotnem lasišču. Glavo ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati cca. 1 uro. Potem si lasišče speremo in posušimo.

Za ogled video vsebine pritisni TUKAJ.

Tretma traja 6 tednov- en nanos tedensko

Postopek ponavljamo 1 x tedensko, 6 tednov zapored. Izboljšanje stanja opazimo že zelo kmalu. Po 6. nanosu pa so rezultati očitni. Če želite še boljše rezultate, po končanem 6 tedenskem tretmaju, lahko nadaljujete z nanosi na vsakih 14 dni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja