Novice

Predavanje RESNICA O KANI

V kolikor si lase že barvate lase z naravnimi barvami ali pa niste prepričani ali gre za naravne barve, ki so etičnega izvora ali ne, vas vljudno vabimo da se udeležite našega potopisnega predavanja. Predavanje ponuja verodostojne informacije naših dolgoletnih potovanj in raziskovanj celotne logistične verige industrije naravnih barv v Indiji.

Razkrili bomo zakaj je kana ena najbolj etično spornih rastlin na svetu in kaj vse dodajajo kani v procesu njene predelave. Barve, ki jih dajemo na lase imajo namreč takojšen in velik vpliv na naše zdravje in naša nakupna odločitev ima neposreden vpliv na ljudi v predelavi barv za lase.
Približali vam bomo razlike med konvencionalno in ekološko pridelavo oziroma predelavo kane. Na slikovit in zanimiv način vam bomo naslikali indijsko pokrajino Radžastan ter njeno kulturo. Spoznali boste, kakšne so etične dileme pri nakupu poceni barv za lase in drugih izdelkov na tržišču.

S svojo linijo barv in negoval ETNOBOTANIKA se trudimo pomagati avtohtonim prebivalcem, da z načinom pravične trgovine dostojno preživijo in ohranjajo znanja obrti in upravljanja okolja za naslednje rodove.