Zakaj je potrebno redno razstrupljanje (detox) lasišča?

Lasišče je poseben del kože. Je močno prekrvavljeno in poleg znojnic vsebuje tudi lojnice. Zato je mikrobiom lasišča precej drugačen od mikrobioma ostale kože. Mikrobiom lasišča sestavlja 28 različnih vrst bakterij, ki skrbijo za njegovo uravnoteženo delovanje. Bakterije se prehranjujejo z odmrlo kožo, ki ostane ujeta v sebumu oz. maščobi, ki jo izločajo lojnice. Neuravnotežen mikrobiom je temelj za vse težave z lasiščem, zato moramo mikrobiom lasišča ohranjati  v ravnotežju.

Nečisto, nezdravo lasišče

Kako delujeta posamezni sestavini kompleta detox lasišča?

Amlino olje – razmehča sebum, protivnetno deluje, pospeši delovanje lasnih korenin in ohranja ravnovesje med bakterijami mikrobioma lasišča.

Energijsko informiran šampon Harmony – ohranja uravnoteženo delovanje lasišča in skrbi za rahlo kisel pH.

Komplet detox lasišča

Premium ekološko Amlino olje, Energijsko informiran šampon Harmony

Redna cena: 40,80 

Kako naredimo detox lasišča?

1x mesečno si zvečer na lasišče nanesemo Amlino olje. Lasišče razdelimo na preče v razmaku cca 2 cm. S pomočjo gazice oz. komprese po prečah nanesemo amlino olje. Po nanosu amlinega olja lasišče z blazinicami prstov še rahlo zmasiramo. Glavo zaščitimo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati do jutra. Zjutraj lase umijemo s šamponom Harmony. Z lasišča na ta način odstranimo odmrlo kožo in odvečno maščobo ter toksine, ki so bili na lasišču.

Fotografija zdravega uravnoteženega lasišča