EKOLOŠKI INDIGO ZA LASE

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 2 strank
(2 mnenji strank)

14,90 

Indigo se uporablja kot naravna barva za lase. Gre za rastlino z modrim pigmentom. Popolnoma naravno, in brez kemikalij, z različnimi razmerjem kane in indiga si lahko odlično pobarvamo lase na različne rjave odtenke las.

 

Opis

Modro barvilo (indigotin) se uporablja za barvilo skupaj s KANA in/ali SENA za različne rjave odtenke las, vendar nikoli samostojno. Indigo kot naravna barve se kot zmes pripravi tik pred nanosom na lasišče. V kolikor uporabljate indigo v zmesi, NE uporabite limone v vodi skupaj s KANA in/ali SENA.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Indigofera tinctoria powder

CERTIFIKATI:

 

 

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Več o rastlini

Več o rastlini

Indigo je grmovnica, ki zraste do 2 metra visoko. Ima svetlo zelene, pahljačaste liste in roza do vijolične cvetove. Pri koreninah razvije dušikove mehurčke, ki so pomembni za izboljšavo kakovosti kislih tal.  Poleg indigotina* vsebuje še druge zdravilne učinkovine. V Starem veku je bil najdragocenejše barvilo, po njem je Indija  dobila ime.  Z njim  so barvali bombaž, konopljo, lan,  volno in  svilo,  prve kavbojke Lewis pa so bile  obarvane ravno z indigom. Leta 1878  je nemški kemik Adolf von Baeyer plavo barvilo sintetiziral in od takrat se v tekstilni in prehranski industriji večinoma uporablja sintetizirano barvilo indiga.

Indigofera tinctoria je rastlina z modro barvno molekulo. Lase si lahko pobarvate in prikrijete sive lase, brez kemikalij, z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite na sivih laseh samo kano bo barva bakrena, če samo indigo bo barva modra, če pa zmešate kano in indigo bo barva rjava. Body art kakovost kane in indiga lahko uporabljate na že kemično obdelanih laseh brez bojazni, da bi jih še dodatno poškodovali.

Ravno tako že pobarvane lase s temi naravnimi barvami lahko brez strahu lahko kemično obdelujete.

Shranjevanje izdelka

Shranjevanje izdelka

Naravni indigo puder morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe prahu je pri pravilnem shranjevanju je največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .

Mnenja (2)

2 mnenji za EKOLOŠKI INDIGO ZA LASE

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Tanja L.

  Meni je barvanje las s kano in indigom obred. Čudovit občutek, ko imaš na glavi naravne zdravilne rastline in to tudi občutiš, vsako drugače. Moji lasje so zdravi in lepi….priporočam vsakomur.

  Tanja L.

 2. Ocenjeno 5 od 5

  Nevenka B.

  Zase in za svoje stranke lahko trdim, da so izdelki znamke Etnobotanika blagoslov za lase. O tem, v kako slabem stanju so bili moji lasje pred uporabo, ne bi govorila. Sedaj se uresničuje moja velika želja, in sicer da bom spet lahko imela dolge laske.

  Nevenka B., frizerka in vižazistka

Podaj mnenje